ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Δραματική πτώση σε πωλήσεις albums και streams

Η μουσική βιομηχανία βιώνει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της. Μεγάλη πτώση στις φυσικές πωλήσεις albums αλλά και στα streams έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες που ακολούθησαν τα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού. Τα επίπεδα των πωλήσεων έχουν φτάσει στο χαμηλότερο σημείων των τελευταίων 60 ετών.…

Η μουσική βιομηχανία βιώνει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της.

Μεγάλη πτώση στις φυσικές πωλήσεις albums αλλά και στα streams έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες που ακολούθησαν τα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού. Τα επίπεδα των πωλήσεων έχουν φτάσει στο χαμηλότερο σημείων των τελευταίων 60 ετών.

Ακυρώσεις συναυλιών και φεστιβάλ και ματαιώσεις περιοδειών έχουν οδηγήσει την μουσική βιομηχανία σε κάθετη πτώση, την μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών.

Σύμφωνα με το Billboard, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου οι φυσικές πωλήσεις δίσκων σημείωσαν ελεύθερη πτώση εξαιτίας του κλεισίματος των μεγάλων καταστημάτων που πουλάνε δίσκους και CDs. Επιπλέον, η απόφαση του Amazon να μην ανανεώνει το stock του σε βινύλια προκειμένου να κάνει χώρο για άλλα προϊόντα έχει συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην πτώση των πωλήσεων.

Η μουσική βιομηχανία δέχθηκε ακόμα ένα χτύπημα με την μεταφορά της φετινής Record Store Day από τις 18 Απριλίου στις 20 Ιουνίου, αν φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top