ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Drums – Abysmal Thoughts

Η αποχώρηση του Jacob Graham από το συγκρότημα άφησε τον Jonathan Pierce να σηκώνει μόνος του το συνθετικό φορτίο των Drums, με την μπάντα πλέον να αποτελεί ουσιαστικά το προσωπικό του σχήμα. Έχοντας έτσι απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ο Pierce σχεδόν «ξεριζώνει» από τον ήχο του group τα surf στοιχεία, κάνοντας…

Η αποχώρηση του Jacob Graham από το συγκρότημα άφησε τον Jonathan Pierce να σηκώνει μόνος του το συνθετικό φορτίο των Drums, με την μπάντα πλέον να αποτελεί ουσιαστικά το προσωπικό του σχήμα. Έχοντας έτσι απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ο Pierce σχεδόν «ξεριζώνει» από τον ήχο του group τα surf στοιχεία, κάνοντας βουτιά ακόμα πιο βαθιά στην pop των 80s. Και ενώ λοιπόν είχα πάρει το φτυάρι μου έτοιμος να το καταδικάσω, το «Abysmal Thoughts» τελικά με κέρδισε με την minimal αισθητική και την απλότητα στις συνθέσεις του. Οι μελωδίες του Pierce σου μένουν στο μυαλό, ενώ η απολογητική του στάση στους στίχους κάνουν το τελικό αποτέλεσμα ακόμα πιο προσωπικό. Οι Drums μπορεί πλέον να μην έχουν τις garage/surf εξάρσεις του «Encyclopedia» ή, κυρίως, του «Portamento», έχουν όμως τη σκοτεινιά εκείνη που κάνει έναν pop δίσκο θελκτικό στο ανοιχτόμυαλο rock ακροατήριο.

Συγκρότημα: The Drums
Album: Abysmal Thoughts
Εταιρία: ANTI-
Ημ. Κυκλοφορίας: 16/06/2017

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top