ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Earthless/Harsh Toke – Split LP

Δυο από τους σημαντικότερους εκφραστές του ψυχεδελικού ήχου από το San Diego ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα album, προσφέροντας μας δυο διαφορετικές προσεγγίσεις. Οι Earthless χτίζουν το δικό τους κομμάτι («Acid Crusher») πάνω σε μια επαναλαμβανόμενη ιδέα η οποία σε κερδίζει με το καλημέρα και σε υπνωτίζει. Βαριές παραμορφώσεις,…

Δυο από τους σημαντικότερους εκφραστές του ψυχεδελικού ήχου από το San Diego ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα album, προσφέροντας μας δυο διαφορετικές προσεγγίσεις. Οι Earthless χτίζουν το δικό τους κομμάτι («Acid Crusher») πάνω σε μια επαναλαμβανόμενη ιδέα η οποία σε κερδίζει με το καλημέρα και σε υπνωτίζει. Βαριές παραμορφώσεις, έξυπνες γκρούβες και μελωδικές πινελιές κάνουν το κομμάτι συναυλιακό must και επιβεβαιώνει το γιατί το status της μπάντας είναι πλέον μυθικό. Δυστυχώς τα πράγματα για τους Harsh Toke δεν είναι έτσι. Το «Mount Swan» που βρίσκεται στη δεύτερη πλευρά του βινυλίου σε σημεία του με κούρασε αρκετά και θεωρώ πως η σύνθεση «τραβάει» αρκετά χωρίς νόημα. Η μπάντα αν και δημιουργεί τις προϋποθέσεις, σε αυτή της την κυκλοφορία θεωρώ πως υστερεί και δημιουργεί ένα άνισο αποτέλεσμα. Αν είστε fans των Earthless, θα βρείτε άλλον έναν λόγο να τους αποθεώσετε. Για τους Harsh Toke θεωρώ πως ήταν απλά μια κακή στιγμή καθώς έχουν δώσει πολύ πιο αξιόλογα δείγματα στο παρελθόν.

Συγκροτήματα: Earthless & Harsh Toke
Album: Split LP
Label: Tee Pee Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 27/07/2016

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top