Είχε συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της rock και metal σκηνής.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών άφησε ο σπουδαίος Βρετανός παραγωγός Martin Birch. Είχε συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα rock και metal ονόματα.

Ο Birch ξεκίνησε την καριέρα του ως ηχολήπτης στο πλευρό των Jeff Beck, Fleetwood Mac και Deep Purple. το 1981 έβαλε την υπογραφή του στο κλασικό δεύτερο studio album των Iron Maiden, «Killers» και έκτοτε έτρεξε με το συγκρότημα ένα εκπληκτικό σερί, βρισκόμενος πίσω από την κονσόλα σε όλα τα σημαντικά albums του συγκροτήματος, μέχρι και το «Fear Of The Dark».

Εκτός από την δουλειά του με τους Iron Maiden, ο Birch συνεργάστηκε με αρκετά projects μελών των Deep Purple (Paice Ashton Lord, Roger Glover, Jon Lord), με τους Whitesnake, τους Rainbow, τους Black Sabbath («Mob Rules» και «Heaven And Hell»), Blue Oyster Cult και άλλους.

Η είδηση του θανάτου του Birch έγινε γνωστή από τον David Coverdale, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο Martin ήταν πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Με βοήθησε από την αρχή της καριέρας μου μέχρι το «Slide It In». Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του».

Μηνύματα στα social media άφησαν επίσης οι Geezer Butler (Black Sabbath), Charlie Benante (Anthrax), David Ellefson (Megadeth) και πολλοί άλλοι.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.