Είχε σκηνοθετήσει το θρυλικό zombie horror film «Night Of The Living Dead».

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών άφησε ο σκηνοθέτης του θρυλικού «Night Of The Living Dead» George Romero.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης πέθανε μετά από σύντομη μάχη με επιθετικής μορφής καρκίνου, όπως επιβεβαίωσε ο συνεργάτης του Peter Grunwald.

Το «Night Of The Living Dead» του 1968 ήταν ένα low-budget zombie film που συνδύαζε τον τρόμο και την κοινωνική σάτιρα. Σχεδόν αμέσως έγινε cult με τα επόμενα χρόνια να ακολουθούν τα «Dawn Of The Dead» (1978), «Day Of The Dead» (1985), «Land Of The Dead» (2005), «Diary Of The Dead» (2007) και «Survival Of The Dead» (2009).

O George Romero γεννήθηκε στο Bronx της Νέας Υόρκης, στις 4 Φεβρουαρίου 1940. Ο πατέρας του ήταν Κουβανός και η μητέρα του Αμερικανό-Λιθουανή. Η καριέρα του ξεκίνησε ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών διαφημίσεων προτού βρει την κινηματογραφική του Ιθάκη στις ταινίες τρόμου.

Αρκετές φορές στο παρελθόν ο Romero είχε εκφράσει την απογοήτευση του για την εμπορευματοποίηση που υπήρχε στον χώρο των zombie horror films.

Το «Zombieland» ήταν το πρώτο film του είδους που έσπασε τα $100 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, με το remake του «Dawn Of The Dead» το 2004 να αποφέρει στους παραγωγούς $75 εκατομμύρια.

Ο Romero είχε πει για αυτό: «Παλιά ήμουν ο μόνος στο παιχνίδι. Τώρα οι χαρακτήρες και τα zombies χτίζονται μέσα από video games και όχι μέσα από τις ταινίες».

Οι ταινίες του Romero ήταν ανέκαθεν value for money για τους παραγωγούς: Το «Dawn Of The Dead» κόστισε μόλις $114,000 δολάρια, με το remake του Zakk Snyder το 2004  να κοστίζει κάτι λιγότερο από $30 εκατομμύρια!

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του George Romero πολλές προσωπικότητες του κινηματογράφου και ειδικά των ταινιών τρόμου έσπευσαν να αφήσουν τα μηνύματά τους. Ανάμεσά τους και ο Steven King αλλά και ο Guillermo Del Toro.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST