ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος drummer Lee Kerslake

Lee Kerslake: Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο drummer. Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε ο σπουδαίος drummer Lee Kerslake, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη. Την είδηση του θανάτου του μουσικού επιβεβαίωσε ο Ken Hensley, με τον οποίο ο Kerslake μεγαλούργησε στους Uriah…

Lee Kerslake: Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο drummer.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών άφησε ο σπουδαίος drummer Lee Kerslake, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.

Την είδηση του θανάτου του μουσικού επιβεβαίωσε ο Ken Hensley, με τον οποίο ο Kerslake μεγαλούργησε στους Uriah Heep στο κλασικό line up των βρετανών rock θρύλων.

Ο Kerslake ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη των 60s, ενώ το όνομα του έγινε γνωστό όταν μπήκε στους Uriah Heep με τους οποίους έκανε ντεμπούτο στο «Demons And Wizards» το 1972, ενώ την ίδια χρονιά ηχογραφεί το κορυφαίο «The Magician’s Birthday». Ο Kerslake έμεινε στους Uriah Heep μέχρι το 2007, με εξαίρεση ένα μικρό διάλειμμα στις αρχές των 80s. Με τους Άγγλους ηχογράφησε το τελευταίο του album «Sonic Origami» το 1998.

Σπουδαίο παράσημο στην καριέρα του Kerslake αποτελεί η συνεργασία του με τον Ozzy Osbourne, μπαίνοντας στην μπάντα του το 1980 και ηχογραφώντας τα δύο πρώτα κλασικά albums «Blizzard Of Ozz» (1980) και «Diary Of A Madman» (1981).

Ο Ozzy έγραψε για τον Kerslake στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πάνε 39 χρόνια από τότε που είδα τον Lee, αλλά θα ζει για πάντα στα δύο πρώτα μου albums. Lee Kerslake RIP».

Και πρόσθεσε: «Ο Lee ήταν ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους στον πλανήτη, ένας πραγματικός αδερφός, εκπληκτικός drummer, τραγουδιστής και συνθέτης. Είχε πάθος και τον αγαπούσαν όλοι. Rock in peace φίλε μου».

Ο Kerslake διαγνώστηκε με καρκίνο στον προστάτη το 2018 και έκτοτε έδινε την μάχη του.

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Go to Top