ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Ken Hensley

Ήταν βασικός συνθέτης των Uriah Heep στην κορυφαία τους περίοδο. Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών άφησε ο Ken Hensley, βασικός συνθέτης και πληκτράς των Uriah Heep σε όλα τα κλασικά album της μπάντας. Την είδηση έδωσε στην δημοσιότητα ο αδελφός του, Trevor Hensley, μέσω ανάρτησης στα μέσα…

Ήταν βασικός συνθέτης των Uriah Heep στην κορυφαία τους περίοδο.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών άφησε ο Ken Hensley, βασικός συνθέτης και πληκτράς των Uriah Heep σε όλα τα κλασικά album της μπάντας.

Την είδηση έδωσε στην δημοσιότητα ο αδελφός του, Trevor Hensley, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μήνυμα αναφέρει:

«Σας γράφω με βαριά καρδιά για να σας ενημερώσω ότι ο αδερφός μου, Ken Hensley, πέθανε το βράδυ της Τετάρτης. Η αγαπημένη του γυναίκα Monica ήταν μαζί του τα τελευταία λεπτά της ζωής του.
Ήμαστε συγκλονισμένοι από την τραγική και απροσδόκητη απώλεια και σας παρακαλούμε να μας δώσετε τον χρόνο που θέλουμε.
Η αποτέφρωση του θα γίνει στην Ισπανία σε στενό οικογενειακό κύκλο, για αυτό σας παρακαλώ να μην ζητάτε πληροφορίες.
Ο Ken έφυγε αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Θα βρίσκεται στις καρδιές μας.
Μείνετε ασφαλείς».

Ο Hensley ήταν υπεύθυνος για την σύνθεση των πιο σημαντικών τραγουδιών του Βρετανικού hard rock συγκροτήματος, ενώ ήταν και ένας σπουδαίος τραγουδιστής, κάνοντας φωνητικά σε αρκετά κομμάτια.

Ο Kenneth William David Hensley γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1945 και έκανε γνωστό το όνομα του στα 60s παίζοντας με τους The Gods, μέλος των οποίων ήταν και ο Mick Taylor, κιθαρίστας των Rolling Stones.

Μαζί τους ηχογράφησε δύο albums, τα «Genesis» (1968) και «To Samuel A Son» (1969), τα οποία κυκλοφόρησαν από την Columbia Records. Η μπάντα κυκλοφόρησε και το album «Orgasm», με το ψευδώνυμο Head Machine.

Ο Hensley μαζί με τον κιθαρίστα Mick Box και τον τραγουδιστή David Byron έφτιαξαν τους Spice τον Φεβρουάριο του 1970, με το group λίγο μετά να αλλάζει το όνομα του σε Uriah Heep.

Η είδηση του θανάτου του Hensley σοκάρει τους fans της μπάντας που πριν από λίγο καιρό έμαθαν για τον θάνατο και του Lee Kerslake.

Latest from TOP STORIES

Go to Top