Μια από τις πιο σημαντικές μορφές της μουσικής του 20ου αιώνα.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο Scott Walker, μια από τις πλέον σημαντικές μορφές της pop μουσικής.

Ο θάνατος του ανακοινώθηκε από την δισκογραφική του εταιρία 4AD, με την ανακοίνωση να κάνει λόγο για «έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μουσικής του 20ου αιώνα».

«Ένας θαυμάσιος τραγουδιστής και στιχουργός που άλλαξε την πορεία της μουσικής και επηρέασε πολλούς καλλιτέχνες» καταλήγει η ανακοίνωση της 4AD.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του τραγουδιστή, συνθέτη και παραγωγού.

Ο Thom Yorke, frontman των Radiohead, ήταν από τους πρώτους που με μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στον θάνατο του Walker γράφοντας: «Ο Scott Walker ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιρροές των Radiohead. Μου έμαθε πως να χρησιμοποιώ την φωνή και τους στίχους μου».

Ο Noah Scott Engel, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1943 στο Οχάιο αλλά μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Άλλαξε το όνομα του λίγα χρόνια αργότερα σε Scott Walker μετά από προτροπή του John Maus, με τον οποίον σχημάτισαν τους Walker Brothers. Στο σχήμα προστέθηκε και ο drummer Gary Leeds, ο οποίος επίσης άλλαξε το όνομά του σε Gary Walker.

Ο Walker ξεκίνησε την καριέρα του στα 60s με τους Walker Brothers, ενώ αργότερα κυκλοφόρησε μια σειρά από solo albums, με κορυφαία τα Scott I – IV που κυκλοφόρησαν από το 1967 ως και το 1969.

Τα singles «Make It Easy On Yourself» και «The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore» έφτασαν στην κορυφή των charts και τον έκαναν αναγνωρίσιμο σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φήμη των Walker Brothers εκείνη την περίοδο ήταν στα επίπεδα των Beatles, ενώ υπήρχε περίοδος που το fan club τους αριθμούσε περισσότερα μέλη από εκείνα των Σκαθαριών.

Συνολικά στην καριέρα του ο Walker κυκλοφόρησε 18 studio albums, ενώ συμμετείχε και σε πολλά soundtracks. Οι τελευταίες του δουλειές ήταν το album «Bish Bosch» (2012), το album συνεργασίας με τους Sunn O))) «Soused» το 2014 και το soundtrack για το «The Childhood Of A Leader» το 2016. Το 2018 έγραψε και έκανε την παραγωγή στο soundtrack της ταινίας του Brady Corbet «Vox Lux».