ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είναι τελικά ο Ozzy Osbourne… «μεταλλαγμένος»;

Επιστήμονες ανέλυσαν την ανθεκτικότητα του madman. Την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα πώς ο Ozzy αντέχει μετά από τόσες καταχρήσεις αναζήτησαν οι επιστήμονες. Το 2010, όταν οι επιστήμονες της Knome Inc. έψαχναν να μελετήσουν το DNA ενός σημαντικού ανθρώπου, δεν αναζήτησαν το γονίδιο του Steve Jobs ούτε καν αυτό της Beyoncé.…

Επιστήμονες ανέλυσαν την ανθεκτικότητα του madman.

Την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα πώς ο Ozzy αντέχει μετά από τόσες καταχρήσεις αναζήτησαν οι επιστήμονες.

Το 2010, όταν οι επιστήμονες της Knome Inc. έψαχναν να μελετήσουν το DNA ενός σημαντικού ανθρώπου, δεν αναζήτησαν το γονίδιο του Steve Jobs ούτε καν αυτό της Beyoncé.

Αντί αυτών η εταιρεία του ανθρώπινου γονιδιώματος Cambridge, Mass., πήρε δείγμα από τον Ozzy Osbourne. Ήθελαν να μάθουν ποια γονίδια κρατούν ζωντανό τον rock star παρά τις καταχρήσεις σκληρών ναρκωτικών και αλκοόλ για δεκαετίες.

Τα ευρήματά τους δεν τους απογοήτευσαν. Ανακάλυψαν μια μετάλλαξη που δεν είχαν δει ποτέ και η οποία μπορεί να εξηγήσει την ικανότητα που έχει ο Ozzy να καταναλώνει αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες και αρκετές γενετικές παραλλαγές που τον προδιαθέτουν σε εξαρτήσεις από τα ναρκωτικά και το οινόπνευμα.

«Ο Ozzy είναι πράγματι γενετικά μεταλλαγμένος» γράφει ο Bill Sullivan, καθηγητής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, στο νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε αυτόν το μήνα και στο οποίο εξετάζει τους εκπληκτικούς τρόπους με τους οποίους διαμορφώνουμε το DNA των ανθρώπων και τους βιολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν δραματικά τον τρόπο έκφρασης των γονιδίων.

Σύμφωνα με τον ερευνητή υπάρχουν πολλές παραλλαγές γονιδίων για τους ανθρώπους που τους αρέσουν τα γλυκά, για την απόλαυση του καφέ, αλλά και τα βασικά συναισθήματα, την σεξουαλική έλξη ακόμα και για τις πολιτικές προτιμήσεις.

«Μετά από όλα αυτά τα χρόνια σκέψης έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δεν έχουμε δική μας βούληση», γράφει ο Sullivan.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from TOP STORIES

Go to Top