ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Electric Wizard – Wizard Bloody Wizard

Η κλεψύδρα της έμπνευσης μοιάζει να αδειάζει για τους Electric Wizard σε αυτό το νέο τους album. Οι Βρετανοί ηγέτες του doom ήχου χτίζουν τις νέες τους συνθέσεις σε πιο κλασικές Sabbathικές φόρμες, με την χαρακτηριστική σαπίλα στον ήχο τους να έχει δώσει τη θέση της σε πιο 70s δομές.…

Η κλεψύδρα της έμπνευσης μοιάζει να αδειάζει για τους Electric Wizard σε αυτό το νέο τους album. Οι Βρετανοί ηγέτες του doom ήχου χτίζουν τις νέες τους συνθέσεις σε πιο κλασικές Sabbathικές φόρμες, με την χαρακτηριστική σαπίλα στον ήχο τους να έχει δώσει τη θέση της σε πιο 70s δομές. Για να εξηγούμαι, το album δεν είναι κακό. Για παράδειγμα το 9λεπτο «Hear The Sirens Scream» έχει εκπληκτικό solo και έξυπνες φωνητικές μελωδίες, το «The Reaper» ροκάρει άσχημα, το «Wicked Caress» έχει λίγη από την σαπίλα των «Black Masses» και «Witchcult Today», ενώ το επιλογικό «Mourning Of The Magicians Red» κλείνει τον δίσκο με μια έντονη δόση αργής ψυχεδέλειας. Ωστόσο, εδώ απουσιάζει -για δεύτερη φορά μετά το «Time To Day»- η στιγμή εκείνη που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις. Προσωπικά, ακούγοντας αρκετές φορές τον δίσκο ένιωσα αυτό το ξενέρωμα του ανολοκλήρωτου, του διεκπαιρεωτικού. Και αυτό δε μπορώ να το ανεχτώ από τους Electric Wizard.

Συγκρότημα: Electric Wizard
Album: Wizard Bloody Wizard
Label: Spinefarm
Ημ. Κυκλοφορίας: 11/10/2017

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top