ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Ένα ζευγάρι κάλτσες του Nick Cave «σώζει» από χρεοκοπία Λονδρέζικο club

Μάχη για να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα δίνει το Trinity club στο Λονδίνο. Η πανδημία του COVID-19 έχει πλήξει σημαντικά την μουσική βιομηχανία με αρκετά live venues να αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Ένα από αυτά είναι και το πολύ γνωστό Trinity, στο Λονδίνο. Δεν είναι μυστικό ότι αρκετοί μουσικόφιλοι, θαμώνες…

Μάχη για να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα δίνει το Trinity club στο Λονδίνο.

Η πανδημία του COVID-19 έχει πλήξει σημαντικά την μουσική βιομηχανία με αρκετά live venues να αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Ένα από αυτά είναι και το πολύ γνωστό Trinity, στο Λονδίνο.

Δεν είναι μυστικό ότι αρκετοί μουσικόφιλοι, θαμώνες και fans σε όλο τον κόσμο έχουν βάλει το χέρι στην τσέπη προκειμένου να βοηθήσουν οικονομικά clubs, μουσικές σκηνές και venues που κινδυνεύουν με οικονομική κατάρρευση στην μετά-COVID εποχή.

Ένα από τα club που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα είναι το χωρητικότητας 200 θεατών Trinity Club, στο Λονδίνο. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά μουσικά venues της Βρετανικής πρωτεύουσας, στο οποίο έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς οι Bastille, Kate Nash και Bombay Bicycle Club. Ο Chris Perdue, μάνατζερ του club, ξεκίνησε μια online καμπάνια για την διάσωση του συναυλιακού χώρου, βρίσκοντας μάλιστα και έναν πολύτιμο σύμμαχο… τον Nick Cave.

Ο Perdue είναι φανατικός θαυμαστής του Cave, έχοντας ταξιδέψει σε αρκετές πόλεις του κόσμου προκειμένου να τον δει σε συναυλίες. Έτσι, πήρε το θάρρος να του στείλει ένα μήνυμα για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του και να μάθει αν ενδιαφέρεται να βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται να σωθεί το club.

Ο Cave απάντησε αμέσως στον fan δωρίζοντας ένα πανάκριβο ζευγάρι Gucci κάλτσες, το οποίο μάλιστα συνόδευε το χειρόγραφο σημείωμα: «Αυτό το ζευγάρι κάλτσες ανήκει στον Nick Cave και κοστίζει μια περιουσία».

Η online δημοπρασία ξεκίνησε ήδη στο Facebook με τους ενδιαφερόμενους να έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν με αρκετούς τρόπους μέσω του Facebook Group που έχει δημιουργηθεί. Επιπλέον, υπάρχει και η crowdfunding καμπάνια #SaveOurVenues.

Οι ειδικοί έχουν προβλέψει ότι η συναυλιακή «κανονικότητα» θα επιστρέψει το φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς, με τις περιοδείες να μπαίνουν πάλι σε ρυθμούς και τον κόσμο να επιστρέφει πλέον χωρίς φόβο στους χώρους.

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top