Ένας πρώην rocker γλιτώνει την Gibson από την χρεωκοπία!

R NEWS TEAM
Posted on Οκτώβριος 05, 2018, 9:19 πμ
24 secs

Το όνομα του Nat Zilkha μπορεί να είναι άγνωστο στους περισσότερους rock fans, πρόκειται όμως για τον άνθρωπο που δίνει ανάσα ζωής στην Gibson Brands Inc.

Ο Zilkha είναι πρώην κιθαρίστας των alt country rockers Red Rooster, με τους οποίους κυκλοφόρησε από το 1998 τρία albums, και εδώ και δέκα χρόνια εργάζεται ως στέλεχος της πολυεθνικής εταιρίας KKR & Co., επικεφαλής του τμήματος ελέγχου πιστοληπτικής ικανότητας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η KKR & Co., με την πολύτιμη συμβολή του Zilkha κατάφερε να «σώσει» την Gibson από τον έλεγχο των πιστωτών, παρουσιάζοντας ένα νέο πλάνο βιωσιμότητας, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Νοέμβριο.

Ο Zilkha θα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, ελέγχοντας το πλάνο.

«Νιώθω πως έχω προσωπική σχέση με την εταιρία. Πρόκειται για ένα σπουδαίο brand 125 ετών, που απλώς έχει χάσει τον δρόμο του. Για εμάς είναι υποχρέωση να το φέρουμε ξανά εκεί που πρέπει» είπε ο Zilkha.

Η Gibson είναι μια από τις δύο εταιρίες κολοσσούς κατασκευής μουσικών οργάνων (μαζί με την Fender), όμως οι λάθος επιλογές του CEO της Henry Juszkiewicz, την οδήγησαν σε χρεωκοπία τον περασμένο Μάιο. Ο Juszkiewicz επιχείρησε ένα μεγάλο οικονομικό άνοιγμα $135 εκατομμυρίων δολαρίων σε νέα προϊόντα, «αλλοιώνοντας» τον χαρακτήρα του brand, κάτι που αποδείχθηκε μοιραίο.

Η KKR & Co., αρχικά προσπάθησε να απομακρύνει τον Juszkiewicz από την θέση του CEO, με την εταιρία να «αντιδρά» πουλώντας μέρος του ενεργητικού της. Και αυτή η προσπάθεια όμως απέτυχε, με τους πιστωτές πλέον να ζητούν τον ολοκληρωτικό της έλεγχο.

Το πλάνο του Nat Zilkha και της KKR & Co., είναι ευφυές. Αντικατέστησαν σχεδόν ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, και στη θέση τους αναμένεται να μπουν γνωστοί κιθαρίστες. Σκοπός της Gibson είναι να επανακτήσει την εμπιστοσύνη της με το αγοραστικό κοινό και να στραφεί σε αυτό για το οποίο έγινε θρύλος. Την κατασκευή μουσικών οργάνων και ειδικότερα, κιθάρας και μπάσου.

Η νέα εταιρία θα έχει 800 εργαζόμενους, με το όνομα του οικονομικού επικεφαλής να παραμένει αυτή την στιγμή άγνωστο.

Ο Zilkha ελπίζει πως οι καταναλωτές και οι rock fans θα πάρουν το θέμα ζεστά και θα στηρίξουν την νέα προσπάθεια: «Για εμάς είναι ένα σπουδαίο στοίχημα. Νοιαζόμαστε πολύ για την Gibson και θα κάνουμε το καλύτερο για να διασφαλίσουμε το μέλλον της».

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST