ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Endless Floods – Circle The Gold

Για τρίτο σερί album, μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2016 και το «II» το 2017, οι Endless Floods δεν αλλάζουν ύφος και συνταγή. Με δύο μακροσκελείς συνθέσεις διάρκειας 18 και 20 λεπτών αντίστοιχα, οι Γάλλοι παραμένουν πιστοί στο δυστοπικό, στενάχωρο και κινηματογραφικό αργόσυρτο doom τους, αρνούμενοι να αφήσουν έστω…

Για τρίτο σερί album, μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2016 και το «II» το 2017, οι Endless Floods δεν αλλάζουν ύφος και συνταγή. Με δύο μακροσκελείς συνθέσεις διάρκειας 18 και 20 λεπτών αντίστοιχα, οι Γάλλοι παραμένουν πιστοί στο δυστοπικό, στενάχωρο και κινηματογραφικό αργόσυρτο doom τους, αρνούμενοι να αφήσουν έστω και λίγο φως να φωτίσει τις συνθέσεις τους. Γεγονός είναι πως το «Circle The Gold» κερδίζει αμέσως τον υποψιασμένο ακροατή με τις κινηματογραφικές εικόνες που δημιουργεί και την επιβλητική του ατμόσφαιρα, από την άλλη όμως η επανάληψη αρχίζει πλέον να κουράζει, με αρκετά σημεία του album να ακούγονται με μεγάλη δυσκολία. Αυτό που αναγνωρίζω στους Endless Floods είναι το γεγονός πως παραμένουν πιστοί στο πλάνο τους, αδιαφορώντας να κάνουν την μουσική τους πιο προσβάσιμη, γνωρίζοντας πως απευθύνονται σε ένα μικρό αλλά πιστό ακροατήριο.

Συγκρότημα: Endless Floods
Album: Circle The Gold
Label: Fvtvrecordings/Bigoût Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 15/02/2019

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top