ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Enslaved – E

To 14ο album των Enslaved θα αποτελέσει σίγουρα ορόσημο στην καριέρα τους. Οι Νορβηγοί δίχως να εγκαταλείπουν τις μουσικές τους ρίζες, βάζουν ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι τις prog και shoegaze επιρροές τους, περπατώντας σε πιο προοδευτικά μονοπάτια. Το 11λεπτο «Storm Son» εντυπωσιάζει με το πόσα πράγματα σου δίνει μουσικά, το…

To 14ο album των Enslaved θα αποτελέσει σίγουρα ορόσημο στην καριέρα τους. Οι Νορβηγοί δίχως να εγκαταλείπουν τις μουσικές τους ρίζες, βάζουν ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι τις prog και shoegaze επιρροές τους, περπατώντας σε πιο προοδευτικά μονοπάτια. Το 11λεπτο «Storm Son» εντυπωσιάζει με το πόσα πράγματα σου δίνει μουσικά, το «Sacred Horse» αναδεικνύει τη συνθετική ευφυΐα των δημιουργών του, ενώ παρόλη την πολυπλοκότητα του δίσκου, δεν είναι λίγες οι φορές που και εδώ θα ακούσετε τους Enslaved των 00s. Ο φλαουτίστας Daniel Mage, ο σαξοφωνίστας Kjetil Møster και ο Kvitrafn Selvik των Wardruna αφήνουν το στίγμα τους και δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα, ενώ η έκπληξη με τη διασκευή στο «What Else Is There?» των Royksopp είναι σίγουρα ευχάριστη. Οι Enslaved είναι τεράστιο συγκρότημα και το «E» αποτελεί ακόμα ένα διαμάντι στον κατάλογό τους.

Συγκρότημα: Enslaved
Album: E
Label: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 13/10/2017

Η Ντέμη Αυλωνίτη εργάστηκε για δώδεκα χρόνια ως συντάκτρια στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος» και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τη χαλαρώνει απίστευτα το να κάθεται σε ένα δωμάτιο με ωραία θέα, παρέα με καλό φαγητό και μουσική (ακούει από τους ήχους της φύσης έως όπερα και heavy metal) . Δεν φοβάται να πει ούτε να ακούσει την αλήθεια. Πιστεύει πως όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να γνωρίζουν πώς να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top