ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Έτσι έγραψε ο Bruce Springsteen το «Letter To You»

Bruce Springsteen: Η κιθάρα ενός fan πηγή έμπνευσης για το νέο album. Τις τελευταίες μέρες ο Bruce Springsteen κέντρισε ευχάριστα το ενδιαφέρον μας. Το Αφεντικό ανακοίνωσε ότι βγάζει νέο album με την πολυαγαπημένη του E-Street Band, και ήδη μας έδωσε και μια ιδέα για το τι να περιμένουμε από αυτό,…

Bruce Springsteen: Η κιθάρα ενός fan πηγή έμπνευσης για το νέο album.

Τις τελευταίες μέρες ο Bruce Springsteen κέντρισε ευχάριστα το ενδιαφέρον μας. Το Αφεντικό ανακοίνωσε ότι βγάζει νέο album με την πολυαγαπημένη του E-Street Band, και ήδη μας έδωσε και μια ιδέα για το τι να περιμένουμε από αυτό, δίνοντας στην δημοσιότητα δύο νέα τραγούδια.

Στο «Letter To You», όπως είναι ο τίτλος του νέου δίσκου, ο Springsteen μάζεψε στο στούντιο που διατηρεί στη φάρμα του στο New Jersey, όλη την παρέα του, και μέσα σε πέντε ημέρες ηχογράφησαν τα κομμάτια. Σε συνέντευξη του στο Rolling Stone, ο Springsteen δήλωσε πως απόλαυσε την όλη διαδικασία της ομαδικής ηχογράφησης και για πρώτη φορά δεν χρειάστηκε να κάνουν overdub στα κομμάτια. Στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε πως έγραψε όλα τα τραγούδια του νέου του δίσκου χρησιμοποιώντας μια κιθάρα που του χάρισε ένας θαυμαστής του.

Ο αεικίνητος Springsteen, ο οποίος πρόσφατα έκλεισε τα 71 του χρόνια, είπε πως μετά από ένα live στo πλαίσιο των σόλο εμφανίσεων που έκανε στο Broadway τον προηγούμενο χρόνο, τον πλησίασε ένας θαυμαστής ο οποίος του πρόσφερε μια κιθάρα σαν δώρο, την οποία πήρε μαζί του πίσω στο σπίτι. Μάλλον η κιθάρα εκτός από καλή κατασκευή, ήταν και πηγή έμπνευσης για το Αφεντικό, ο οποίος τις επόμενες μέρες έγραψε όλα τα τραγούδια που θα περιλαμβάνονται στο «Letter To You». Χρειάστηκαν μόνο 10 μέρες, στις οποίες ο Springsteen περιφερόταν στα δωμάτια του σπιτιού του γράφοντας ένα τραγούδι κάθε μέρα. Χαρακτηριστικά λέει πως έγραψε ένα τραγούδι στο υπνοδωμάτιο, ένα στο σαλόνι, ένα στο μπαρ.

Αυτή η μικρή, αλλά σημαντική, λεπτομέρεια, το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια ηχογράφησαν όλοι μαζί live στο studio, και ακούγοντας το πρώτο single, το οποίο μιλάει για τους δυνατούς δεσμούς που αναπτύσσονται σε μια μπάντα και τον πόνο που προκαλεί όταν ένα μέλος της χάνεται, μας κάνει να περιμένουμε ένα συναισθηματικά φορτισμένο άλμπουμ.

Το «Letter To You» θα βγει στην αγορά στις 23 Οκτωβρίου.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top