ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Evergrey – The Atlantic

Οι Σουηδοί είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην καριέρα τους και μετά από τα δύο τελευταία μνημειώδη albums τους, η τρίτη υπέρβαση δεν έγινε, με την μπάντα να βάζει το πόδι στο φρένο. Γεγονός είναι πως οι δουλειές των Evergrey απαιτούν αρκετές ακροάσεις για να αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Όπως και με…

Οι Σουηδοί είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην καριέρα τους και μετά από τα δύο τελευταία μνημειώδη albums τους, η τρίτη υπέρβαση δεν έγινε, με την μπάντα να βάζει το πόδι στο φρένο. Γεγονός είναι πως οι δουλειές των Evergrey απαιτούν αρκετές ακροάσεις για να αποκαλύψουν τα μυστικά τους. Όπως και με το «The Storm Within», που όσοι βιάστηκαν να βγάλουν γρήγορα συμπεράσματα εκτέθηκαν, έτσι και το «The Atlantic», δείχνει από την αρχή πως οι Evergrey έχουν δουλέψει πολύ το ύφος πάνω στο οποίο κινήθηκαν στις δύο τελευταίες τους δουλειές. Εδώ, οι Σκανδιναβοί προσπαθούν να εξελιχθούν διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά που τους έκαναν μουσικά τόσο ξεχωριστούς και άμεσα αναγνωρίσιμους. Τα riffs ογκόλιθοι, τα μελωδικά solos, οι παθιασμένες ερμηνείες και φυσικά οι περίπλοκες δομές είναι εδώ και μάλιστα σε αφθονία, αναδεικνύοντας την έμπνευση του συγκροτήματος. Το «The Atlantic» αν και βρίσκεται αρκετά σκαλιά κάτω από τους δύο προκατόχους του, είναι ένα πολύ καλό album. Το που θα τοποθετηθεί στις συνειδήσεις των fans τους, είναι κάτι που θα δούμε μελλοντικά.

Συγκρότημα: Evergrey
Album: The Atlantic
Label: AFM
Ημ. Κυκλοφορίας: 21/01/2019

Αλλεργικός στους εγωκεντρικούς τύπους, τους ξερόλες και τους δήθεν, κοιτάζει μόνο τη δουλειά του, την οποία και επιθυμεί να κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Προσέχει να μένει όσο μπορεί μακριά από οποιουδήποτε είδους φανατισμένους ανθρώπους, καθώς πιστεύει ότι αποτελεί σοβαρότατη ένδειξη έλλειψης ευφυΐας αλλά και ανασφάλειας του ατόμου. Η σχέση του με τη μουσική μπορεί να χαρακτηριστεί εθιστική, μιας και η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει στερητικό σύνδρομο.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top