Η αστυνομική διεύθυνση του Houston στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε πως εξάρθρωσε κύκλωμα που διέπραττε κλοπές οχημάτων και trailers γεμάτα με εξοπλισμό και μουσικά όργανα, από μπάντες που βρισκόντουσαν στον δρόμο για περιοδεία.

Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 130 άτομα που εμπλέκονται με το κύκλωμα με τις έρευνες να συνεχίζονται. Μάλιστα, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τις αρχές, τονίστηκε πως ο αριθμός των συλληφθέντων ενδέχεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Houston, η σπείρα είχε ιδιαίτερη προτίμηση σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους, εκεί όπου η λεία τους θα ήταν μεγαλύτερη.

«Μιλάμε για ένα ιδιαίτερα μεγάλο και οργανωμένο κύκλωμα το οποίο έκλεβε ό,τι μπορούσε. Trailers, αυτοκίνητα, εξοπλισμούς, τα πάντα» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Mike Osina.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν μέλη του οργανωμένου εγκλήματος με βαρύ ιστορικό. Τα 130 άτομα που βρίσκονται υπο κράτηση αντιμετωπίζουν περισσότερες από 200 κατηγορίες.

Οι αρχές υπολογίζουν πως ο συνολικός εξοπλισμός που έχει κλαπεί αγγίζει τα $2 εκατομμύρια δολάρια, με την σπείρα να βγάζει το μεγαλύτερο μέρος αυτού στο Μεξικό.