ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TOP STORIES/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έξι διασκευές του «Ain’t No Sunshine» που πρέπει να ακούσεις

Ο Bill Withers δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας. Ο θρύλος της soul Bill Withers έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών αφήνοντας πίσω του σπουδαίες επιτυχίες, με κορυφαία όλων το «Ain’t No Sunshine». Το κομμάτι έχει διασκευαστεί από καλλιτέχνες κάθε είδους μουσικής και εμείς σας παρουσιάζουμε έξι από αυτές που…

Ο Bill Withers δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας.

Ο θρύλος της soul Bill Withers έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών αφήνοντας πίσω του σπουδαίες επιτυχίες, με κορυφαία όλων το «Ain’t No Sunshine». Το κομμάτι έχει διασκευαστεί από καλλιτέχνες κάθε είδους μουσικής και εμείς σας παρουσιάζουμε έξι από αυτές που αξίζει να ακούσετε.

Michael Jackson (1972)
Η πρώτη πολύ γνωστή διασκευή έγινε έναν μόλις χρόνο μετά την κυκλοφορία του αυθεντικού τραγουδιού από τον πιτσιρίκο τότε Michael, ο οποίος περιέλαβε το κομμάτι στο ντεμπούτο του album «Got To Be There» το 1972.

Scott Walker (1973)
Το «Any Day Now» το 1973 μπορεί να μην έλαβε καλές κριτικές και να μην τα πήγε καλά στα charts, περιλαμβάνει όμως μια καταπληκτική εκτέλεση στο γνωστό κομμάτι του Withers, που μνημονεύεται μέχρι σήμερα.

Paul McCartney (1991)
Το Σκαθάρι διασκεύασε το «Ain’t No Sunshine» στο δικό του MTV Unplugged album που κυκλοφόρησε το 1991, εκεί όπου το χώρεσε μαζί με μερικές ακόμα διασκευές, ανάμεσα στα κλασικά κομμάτια των Beatles.

Dopethrone (2011)
Η extreme διασκευή που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσεις! Το 2011 οι sludge/doom rockers Dopethrone παρουσιάζουν την πιο ακραία εκδοχή του κομματιού στο album τους «Dark Foil». Το κομμάτι γίνεται instant classic στις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Black Label Society (2013)
Ο Zakk Wylde και οι Black Label Society κυκλοφορούν το 2013 το live ακουστικό album «Unblackened», με το «Ain’t No Sunshine» να αποτελεί μια από τις κορυφαίες του στιγμές. Το video clip που το συνοδεύει είναι απλά καταπληκτικό.

Shawn James (2017)
Η τελευταία -χρονολογικά- διασκευή του «Ain’t No Sunshine» που προτείνουμε, είναι από τον Αμερικανό blues/folk κιθαρίστα και τραγουδιστή Shawn James. Είτε με τους Spaceshifters, είτε ως solo καλλιτέχνης, ο James έχει παρουσιάσει καταπληκτικές δουλειές και η ακουστική του διασκευή στο «Ain’t No Sunshine» το αποδεικνύει.

Latest from TOP STORIES

Go to Top