ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ROCK DINNER

Φάγαμε θαλασσινά με τον Mike Mangini

Ο drummer των Dream Theater μιλά στο rockyourlife.gr δοκιμάζοντας μυδοπίλαφο με σταφίδες Πέμπτη 27 Νοεμβρίου. Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προς τιμή του Δημιουργού, για τη σοδειά που έφερε τη χρονιά που μας πέρασε και ημέρα επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θυμάμαι γιατί αλλά είναι τόσο συχνό…

Ο drummer των Dream Theater μιλά στο rockyourlife.gr δοκιμάζοντας μυδοπίλαφο με σταφίδες

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου. Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προς τιμή του Δημιουργού, για τη σοδειά που έφερε τη χρονιά που μας πέρασε και ημέρα επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θυμάμαι γιατί αλλά είναι τόσο συχνό το φαινόμενο, πλέον, που δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση.

Η βροχή που έπεφτε από το πρωί έδειχνε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν ιδιαίτερα εύκολα για τις μετακινήσεις. Στις 18:30 έπρεπε μαζί με τον Σάκη Φράγκο να παραλάβουμε τον Mike Mangini από το ξενοδοχείο και να τον οδηγήσουμε σε μαγαζί με θαλασσινά εδέσματα μιας και ο drummer των Dream Theater δήλωσε από νωρίς προτίμηση στους θαλασσινούς καρπούς της χώρας μας.

Φτάσαμε υπό βροχή και ο Mr. Mangini μπήκε και κάθισε γρήγορα στη θέση του συνοδηγού. Ο Σάκης στο πίσω κάθισμα με ρώτησε αν έπρεπε να ανοίξει από τώρα το κασετοφωνάκι αλλά μετά από δεύτερη σκέψη και σεβόμενοι την αγαπημένη μας μπάντα το κουμπάκι του “rec” παρέμεινε σηκωμένο.

Προορισμός μας το Αλαργινό Ρακάδικο στην Αργυρούπολη. Μαγαζί αρκετά μακριά από το κέντρο της Αθήνας, αλλά έχοντας ως στόχο να συνδυάσουμε εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες σε προσιτές τιμές δε νομίζω ότι οι επιλογές μας ήταν πολλές.

Στις 19:15 είχαμε πάρει τις θέσεις μας στο τραπέζι ενώ στο μαγαζί υπήρχαν άλλες 4-5 παρέες. Η σερβιτόρα έσπευσε τάχιστα να μας εξυπηρετήσει.
– Ξέρεις, μέχρι τις 21:00 πρέπει να έχουμε φύγει, της είπα. Ο καλεσμένος μας είναι από την Αμερική και πρέπει κάποια συγκεκριμένη ώρα να είναι πίσω στο ξενοδοχείο για να μιλήσει με την οικογένεια του. Είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών γι’ αυτούς και είναι πολύ σημαντική.

manginifood1

Πράγματι δώσαμε γρήγορα την παραγγελία και τα πιάτα άρχισαν να καταφθάνουν με γοργούς ρυθμούς. Λίγη ρακή για αρχή και παγωμένη μπύρα Βεργίνα για τη συνέχεια. Πράσινη σαλάτα με μαστέλο Χίου, Καβουροκεφτέδες, μανιτάρια πλευρώτους με σως μπαλσάμικο, γεμιστάρολάκια μελιτζάνας, μια ποικιλία οστρακοειδών και μυδοπίλαφο με σταφίδες γέμισαν με την αντίστοιχη σειρά το τραπέζι μας. Όλα γευστικά και φρέσκα.

– Mike ελπίζω να σου αρέσει εδώ που ήρθαμε, του είπαμε μαζί με τον Σάκη. Προσπαθήσαμε να επιλέξουμε ένα συνοικιακό μαγαζί που να συνδυάζει το καλό φαγητό και τις καλές τιμές.
Ξέρεις δεν μου αρέσουν τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα χλιδάτα εστιατόρια. Αυτό είναι το στυλ μου. Ξέρω ότι στα ακριβά εστιατόρια τις περισσότερες φορές μπορούν να σου εγγυηθούν την ποιότητα των υλικών και την προέλευση τους αλλά από την άλλη είναι τόσο ακριβά που δεν μπορείς να παραγγείλεις ότι ακριβώς θέλεις.

Mike, ακολουθείς κάποια ιδιαίτερη δίαιτα όταν είσαι σε περιοδεία;
Απλά τρώω πολύ φαγητό. Προσπαθώ να μένω μακριά από τηγανητό φαγητό όταν μπορώ γιατί όταν θα έρθει η στιγμή να φάω τηγανητό φαγητό θέλω να το απολαμβάνω. Πρέπει να τρώω πολύ και καλά για να μπορώ να αντεπεξέλθω στα drums οπότε όπως καταλαβαίνεις το φαγητό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Έχω πολύ γρήγορο μεταβολισμό και ξέρω ακριβώς ποιες ώρες πρέπει να φάω. Όταν δεν το κάνω σωστά ο οργανισμός μου αρχίζει αμέσως και εξαντλείται.

manginifood3
Αλήθεια έχεις μετρήσει ποτέ πόσο βάρος χάνεις μετά από κάθε live show;
Το είχα κάνει παλιότερα. Αν θυμάμαι καλά ήταν γύρω στα τρία κιλά μετά από κάθε συναυλία. Το βάρος μου όμως κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας παραμένει σταθερό. Αυτό γιατί πριν από κάθε συναυλία τρώω ένα μεγάλο πλήρες γεύμα αλλά και αμέσως μετά τρώω ένα μεγαλύτερο. Το ξέρω ότι δεν είναι καλό να τρως τόσο πολύ πριν πας για ύπνο αλλά δε νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Είμαι πολύ πεινασμένος μετά από κάθε live.

Είσαι πρόθυμος ώστε να δοκιμάζεις νέες γεύσεις από διάφορες κουζίνες;
Φυσικά. Είμαι έτοιμος να δοκιμάσω οτιδήποτε προέρχεται από τη θάλασσα. Είναι ελάχιστα τα πράγματα που δεν τρώω. Δεν τρώω ας πούμε τα όργανα των ζώων. Δεν θα με δεις ποτέ να τρώω συκώτι, μυαλό, καρδιά κτλ. όπως επίσης δεν πίνω ποτέ γάλα. Σε αντίθεση λατρεύω το τυρί. Ξέρω από που προέρχεται αλλά είναι μάλλον ψυχολογικό. Δεν μπορώ να δοκιμάσω οτιδήποτε έχει να κάνει με το γάλα και τις κρεμώδεις παρασκευές του.

manginifood6

Εκείνη την ώρα ήρθε στο τραπέζι μας ένα σφηνάκι με σάρκα αχινού.
Ουάου, είπε ο Mike Mangini. Βλέπεις; Δε νομίζω ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονται την Ελλάδα δοκιμάζουν φαγητά σαν και αυτό. Ίσως επειδή φαίνεται λίγο αστείο ή και παράξενο αλλά δεν ξέρουν τι χάνουν. Εγώ από μικρός έτρωγα κατευθείαν από τη θάλασσα όστρακα. Ω θεέ μου, πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πόσο νόστιμο είναι. Δες πως χαμογελάω. Μου αρέσει να δοκιμάζω τα τοπικά φαγητά στα μέρη που επισκέπτομαι. Στο Μεξικό για παράδειγμα, ο κόσμος το διασκεδάζει να με βλέπει να δοκιμάζω καυτερά φαγητά που τρώνε εκεί στην καθημερινότητα τους. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι εγώ τρώω πιπεριές jalapeños στο σπίτι μου για πρωινό.
(γέλια)

manginifood4

Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που έχεις δοκιμάσει;
Δε νομίζω ότι έχω δοκιμάσει κάτι πολύ περίεργο γιατί προσπαθώ να μένω μακριά από αλλόκοτα φαγητά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;
Σίγουρα τα όστρακα. Μπορώ να δοκιμάσω τα πάντα και τα λατρεύω. Επίσης μου αρέσουν πολύ οι φτερούγες κοτόπουλου που κάνει η μητέρα μου. Είναι φανταστικές. Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω οποιαδήποτε μακαρονάδα στην Ιταλία. Όταν βρίσκομαι εκεί προσπαθώ να φάω όσο περισσότερο μπορώ την αγαπημένη μου μακαρονάδα. Πράσινα σπαγγέτι με αχιβάδες, λευκό κρασί, βούτυρο και μπόλικο σκόρδο. Πολύ σκόρδο. Πίστεψε με ότι μπορώ να ζητάω την ίδια μακαρονάδα κάθε βράδυ και για όσες μέρες βρίσκομαι στην Ιταλία.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος για φαγητό πίσω στη Βοστόνη;
Μου αρέσει να τρώω στο σπίτι μου. (γέλια) Πάντα ήμουν έτσι. Η μητέρα μου, η γυναίκα μου και σχεδόν όλοι μου οι συγγενείς μαγειρεύουν εκπληκτικά. Ξέρουμε από που προέρχεται το φαγητό. Προσέχουμε πάντα οι πρώτες ύλες να είναι άριστης ποιότητας και ολόφρεσκες.

manginifood5

Εσύ μαγειρεύεις;
Μαγειρεύω και μάλιστα στο παρελθόν το έκανα σχεδόν καθημερινά. Πριν παντρευτώ συνήθιζα να προσκαλώ φίλους στο σπίτι και να μαγειρεύω γι’ αυτούς. Τώρα δεν το κάνω πολύ συχνά. Ίσως γιατί η γυναίκα μου είναι πολύ καλύτερη μαγείρισσα από μένα.

Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;
Κάνω μια εκπληκτική σάλτσα μακαρονάδας με μπέικον, μανιτάρια, ελαιόλαδο και σκόρδο. Η αλήθεια είναι ότι τρώω πολύ σκόρδο αλλά μετά βρίσκομαι μπλεγμένος. (γέλια)

Mike, ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι ο drummer είναι αυτός που τρώει περισσότερο σε ένα συγκρότημα. Ισχύει αυτό στους Dream Theater;
Ας πούμε καλύτερα ότι οι drummers είναι παλαβοί. Άλλη ερώτηση…(γέλια)
Για το τέλος αφήσαμε το λικέρ μαστίχας Χίου με βανίλια. Το γνωστό υποβρύχιο δηλαδή με τον Mike να απολαμβάνει μέχρι και την τελευταία σταγόνα.
Η επιστροφή στο ξενοδοχείο δυστυχώς έμελε να είναι ακόμα δυσκολότερη από τη μετάβαση μας στο μαγαζί. Η κίνηση ήταν αυξημένη και η βροχή έκανε τον Mike Mangini να τα βάλει μαζί μας για την καθυστέρηση στο προκαθορισμένο τηλεφωνικό ραντεβού με την οικογένεια του. Σε όλη τη διάρκεια της επιστροφής ακούγαμε εσωτερικούς μονολόγους του drummer των Dream Theater σχετικά με τον εγωισμό των δημοσιογράφων, την μη κατανόηση των απαιτήσεων των μουσικών και άλλα τέτοια που για να είμαι ειλικρινής με απογοήτευσαν.

Παρόλα αυτά, δώσαμε τόπο στην οργή και μείναμε με την ικανοποίηση ότι το rockyourlife.gr και το rockhard.gr έκανε σε συνεργασία ένα πρωτότυπο και μοναδικό θέμα που θα έχει και συνέχεια…

manginifood9

manginifood10

Ο Σάββας Στανής γεννήθηκε στην Κομοτηνή την χρονιά που οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black και από τότε η σχέση του με την rock μουσική είναι μια σχέση εξάρτησης. Είναι δημιουργός του επίσημου ελληνικού fan club των Dream Theater “Infinite Dreams” (1999), βραβευμένο από την Warner Music και από την ifpi για την αύξηση των πωλήσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Rock On και Rock Hard με μόνιμες στήλες, συνεντεύξεις και studio reports συγκροτημάτων στο εξωτερικό. Έχει καθίσει πίσω από την κονσόλα του Atlantis Fm 105,2, αυτοαποκαλείται foodie και λατρεύει να αξιολογεί burger οπουδήποτε ανακαλύπτει ότι τα σερβίρουν. Αποκαλεί Άγιο τον Anthony Bourdain και θεωρεί τεράστιο πλήγμα που δεν κατάφερε να τον γνωρίσει από κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Latest from ROCK DINNER

Go to Top