ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Father John Misty – Pure Comedy

Το «Pure Comedy» στέκεται ένα σκαλοπατάκι χαμηλότερα από τον προκάτοχο του, το αριστουργηματικό «I Love You, Honeybear» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένας ξεχωριστός δίσκος. Ο Josh Tillman έχει τελειοποιήσει τη μεταμόρφωση του σε έναν σοφιστικέ pop συνθέτη που γράφει τραγούδια στο ύφος της αυτοκρατορικής περιόδου του Elton…

Το «Pure Comedy» στέκεται ένα σκαλοπατάκι χαμηλότερα από τον προκάτοχο του, το αριστουργηματικό «I Love You, Honeybear» αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένας ξεχωριστός δίσκος. Ο Josh Tillman έχει τελειοποιήσει τη μεταμόρφωση του σε έναν σοφιστικέ pop συνθέτη που γράφει τραγούδια στο ύφος της αυτοκρατορικής περιόδου του Elton John και τα πασπαλίζει με την αύρα του Los Angeles της δεκαετίας του 1970. Αν υπάρχει κάτι που ενοχλεί λίγο στο «Pure Comedy» είναι οι στιχουργικοί προβληματισμοί -σε βαθμό εμμονής- του Tillman για την πορεία της καριέρας του, οι οποίοι μοιάζουν παράταιροι σε ένα δίσκο που φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί από έναν καλλιτέχνη με μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Αλλά ακόμα και αυτοί οι στίχοι είναι τόσο έξυπνα γραμμένοι που με κάνουν να πιστεύω ότι ο Tillman μας κλείνει πονηρά το μάτι και δεν έχει στα αλήθεια κάποια σοβαρή αγωνία για το μέλλον του.

Καλλιτέχνης: Father John Misty
Album: Pure Comedy
Label: Sub Pop
Release Date: 07/04/2017

Ο Στέλιος Βογιατζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δημοσιογραφία έχοντας σκοπό να περάσει τη ζωή του γράφοντας για μουσική. Στα επόμενα 20 χρόνια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι συντάκτης στο Έθνος, έγραψε για τα πάντα αλλά ποτέ για μουσική. Του αρέσουν οι Grand Magus αλλά και οι Take That, ο HP Lovecraft αλλά και η JK Rowling, Επίσης, δεν κουράζεται να κάνει χιλιάδες περιττά πράγματα στο Internet.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top