ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WEEKEND JOURNAL

Η Fender πούλησε το 2020 τις περισσότερες κιθάρες στην ιστορία της!

Fender: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα της εν μέσω πανδημίας. Η Fender ανακοίνωσε πως το 2020 είναι η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της, έχοντας πουλήσει τα περισσότερα μουσικά όργανα σε μια χρονιά! Το διαδίκτυο έδωσε την ώθηση στις πωλήσεις της εταιρίας, κάτι που γράφεται ως γενικότερη τάση στην μουσική βιομηχανία. Η πανδημία…

Fender: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα της εν μέσω πανδημίας.

Η Fender ανακοίνωσε πως το 2020 είναι η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της, έχοντας πουλήσει τα περισσότερα μουσικά όργανα σε μια χρονιά! Το διαδίκτυο έδωσε την ώθηση στις πωλήσεις της εταιρίας, κάτι που γράφεται ως γενικότερη τάση στην μουσική βιομηχανία.

Η πανδημία φαίνεται πως ώθησε αρκετό κόσμο στην μουσική. Αρχάριοι αλλά και προχωρημένοι μουσικοί εκμεταλλευόμενοι τα περιοριστικά μέτρα, αφιέρωσαν αρκετό από τον χρόνο της καραντίνας (ξανά)πιάνοντας μουσικά όργανα.

Μεγάλες κερδισμένες είναι φυσικά οι εταιρίες, οι οποίες είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται από την αρχή του 2020. Η Fender ανακοίνωσε τεράστια αύξηση στις διαδικτυακές της πωλήσεις, με τον υπεύθυνο της εταιρίας Andy Mooney να μην κρύβει την ικανοποίησή του από τα αποτελέσματα.

Μιλώντας στους New York Times, ο Mooney αναφέρθηκε στο γεγονός, λέγοντας πως «αν με ρωτούσατε πίσω στον Μάρτιο, δεν θα πίστευα ότι θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Αυτή η χρονιά είναι η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της εταιρίας».

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας έχουν επίσης ενδιαφέρον, με το 20% των νέων πελατών να είναι κάτω από 24 ετών και το 70% κάτω των 45.

Όπως δήλωσαν οι άνθρωποι της εταιρίας, η πανδημία του κορωνοϊού έκανε τους ανθρώπους να αναζητήσουν άλλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης εντός σπιτιού, με την μουσική να είναι φυσικά μια από αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Discogs, η διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης μουσικής, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες τεράστια αύξηση στις πωλήσεις δίσκων, CDs και κασετών. Η άνοδος ήταν σημαντική ιδιαίτερα από τον Απρίλιο και μετά, όταν αρκετά καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω της καραντίνας, στρέφοντας τον κόσμο για τις αγορές του στο διαδίκτυο.

Πριν από λίγες ημέρες, άνθρωπος που εργάζεται σε διαδικτυακό κατάστημα πώλησης μουσικών οργάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε: «Οι πωλήσεις των τελευταίων εβδομάδων αγγίζουν αυτές της Black Friday. Βρίσκομαι στην μουσική βιομηχανία πάνω από 25 χρόνια και κάτι αντίστοιχο δεν έχω ξαναδεί στο παρελθόν».

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from WEEKEND JOURNAL

Go to Top