Σε λίγες μέρες στο Up The Hammers festival στην Αθήνα (26-27 Μαΐου), headliners θα είναι μια ιστορική μπάντα του επικού ήχου, οι Cirith Ungol. Αν ακούγαμε την παραπάνω πρόταση λίγα χρόνια πριν, το πιο πιθανό να μας χαρακτήριζαν γραφικούς και ονειροπόλους. Η θέληση του διοργανωτή του φεστιβάλ και φυσικά του συγκροτήματος που πρόσφατα επαναδραστηριοποιήθηκε, φέρνουν τους Αμερικανούς στην χώρα μας για μια ιστορική συναυλία.

Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω από την μεριά μου, πέρα από την παρουσία μου στο φεστιβάλ, είναι να αφιερώσω ένα πιάτο στους Cirith Ungol ως ελάχιστος φόρος τιμής στην μουσική τους.

Frost & Fire chicken λοιπόν, με το φιλέτο να μαρινάρεται σε ένα καυτερό μείγμα με την σως να λειτουργεί…πυροσβεστικά.

Υλικά:

Για το κοτόπουλο

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • τσίλι σκόνη
  • πάπρικα καπνιστή
  • 2 λάιμ
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • αλάτι-πιπέρι
  • μπούκοβο

Για την σως

  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • χυμό από 1/2 λάιμ
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Μαρινάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με το ηλιέλαιο, το σκόρδο, το τσίλι, την πάπρικα για τουλάχιστον 1-2 ώρες, ανακατεύοντας τα καλά στην μαρινάδα.
  • Φτιάχνουμε την σως ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γκρίλ ψήνουμε τα κοτόπουλα σε μέτρια φωτιά για 5-6’ από κάθε πλευρά.
  • Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση και μπούκοβο.
  • Σερβίρουμε τα φιλέτα κομμένα σε φέτες με το λάιμ, την σως και τραγανές τηγανητές πατάτες
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ
Ο Κωβαίος Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1981 κι από μικρός έδειξε μια προτίμηση στην μαγειρική τέχνη και τον rock/heavy ήχο (κάτι που ισχύει ακόμα). Σπούδασε μαγειρική στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου και εργάζεται στον χώρο της εστίασης από το 1999. Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως το Holiday Inn (νυν Crowne plaza),το Jackson Hall και τον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου και είχε πολυετή παρουσία. Εδώ και 3 χρόνια είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και παράλληλα συνταγογραφεί για το site της ΕΡΤ. Δηλώνει λάτρης του καλού φαγητού,της μπύρας και του οίνου και προσπαθεί να βρεί την χρυσή τομή μεταξύ της μουσικής και της γαστρονομίας.