ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Fuel Eater – Soberian Kinship

Ο πολύ σημαντικός για κάθε συγκρότημα δεύτερος δίσκος, βρίσκει τους Fuel Eater απόλυτα υποψιασμένους. Οι Πατρινοί heavy rockers δίχως να ξεφεύγουν από τον ήχο που μας πρωτοπαρουσίασαν στο «Centralia» δύο και κάτι χρόνια πριν, ανοίγουν περισσότερο την παλέτα της δημιουργίας. Κοιτάζοντας και εδώ προς το σύγχρονο southern metal, θέλουν να…

Ο πολύ σημαντικός για κάθε συγκρότημα δεύτερος δίσκος, βρίσκει τους Fuel Eater απόλυτα υποψιασμένους. Οι Πατρινοί heavy rockers δίχως να ξεφεύγουν από τον ήχο που μας πρωτοπαρουσίασαν στο «Centralia» δύο και κάτι χρόνια πριν, ανοίγουν περισσότερο την παλέτα της δημιουργίας. Κοιτάζοντας και εδώ προς το σύγχρονο southern metal, θέλουν να κάνουν τις συνθέσεις τους θελκτικές σε ένα πιο ευρύ ακροατήριο, με τις Sabbathικές αναφορές να είναι ξανά η πυξίδα τους. Το «Pretty People» είναι από τα κομμάτια που θαρρείς πως συνοψίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό το μουσικό όραμα των Fuel Eater, με το «Who Am I» να αποτελεί το αδιαμφισβήτητο highlight. Συνολικά, το «Soberian Kinship» μου έδωσε τα heavy riffs που ήθελα να ακούσω, ενώ και οι μελωδίες είναι ένα σκαλί πάνω από τον προκάτοχό του. Κλασική περίπτωση συγκροτήματος που δουλεύει, ακούει και εξελίσσεται διαρκώς, οι Fuel Eater είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον.

Συγκρότημα: Fuel Eater
Album: Soberian Kinship
Label: Self Released
Ημ. Κυκλοφορίας: 08/02/2018

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top