Το Full Throttle Jam συμπληρώνει 3 χρόνια ζωής και το rockyourlife.gr συνομίλησε με τους παρουσιαστές της αγαπημένης εκπομπής Full Throttle Radio Show Μπάμπη και Φώτη, οι οποίοι μίλησαν για το φετινό live event, την εκπομπή τους καθώς και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Το Full Throttle Jam κλείνει φέτος τον τρίτο του χρόνο. Τι εμπειρίες έχετε αποκομίσει από τις 2 προηγούμενες φορές και τι το διαφορετικό θέλετε να πετύχετε φέτος σε αυτό το τρίτο live event;
Μπάμπης: Το ζητούμενο παραμένει πάντα το ίδιο απλό! Να μαζευτούμε, να πιούμε τις μπύρες μας, ν ακούσουμε τις μουσικές μας, να κουτσομπολέψουμε και να γυρίσουμε σπίτια μας χαρούμενοι.

Φώτης: Με κάλυψε ο από πάνω!

Το 2015 το κοινό απόλαυσε ως headliners τους Valley Of The Sun. Φέτος η επιλογή είναι με αμιγώς Ελληνικές μπάντες. Πως και αποφασίσατε κάτι τέτοιο; Έχει να κάνει με το «We Support The Local Heroes» που κοσμεί το λογότυπο της εκπομπής;
Φώτης: Το «We Support The Local Heroes» είναι το μότο της εκπομπής από την πρώτη ημέρα και είναι γενικού περιεχομένου. δεν αναφέρεται μόνο σε μπάντες, αλλά και σε όλους όσοι προσπαθούν με ατομικές και ανεξάρτητες προσπάθειες να προχωρήσουν πολιτιστικά, κοινωνικά τούτο τον τόπο παραπέρα. Μας δίνει χαρά να δίνουμε και εμείς ένα χέρι βοήθειας όπου μπορούμε, γιατί πιστεύουμε ότι όταν ο ένας βοηθάει τον άλλον γίνονται όμορφα πράγματα στο τέλος.

Όσο αναφορά για την ξένη μπάντα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες για να έρθει μια μπάντα από το εξωτερικό και φέτος το πρόγραμμα ήταν πολύ φορτωμένο από live. Οπότε επιλέξαμε 4 εγχώρια συγκροτήματα.

Μπάμπης: Το logο της εκπομπής θα είναι πάντα ο πρωταρχικός σκοπός. Όσον αφορά στην ξένη μπάντα, δεν είναι κάθε μέρα τ’ Αγιαννιού (γέλια)!!!!

Beyond Perception, Maplerun, Amniac και The Mound είναι λοιπόν το φετινό line-up του live party της εκπομπής. Αλήθεια η επιλογή των συγκροτημάτων πως έγινε;
Μπάμπης: Είναι φυσικά μπάντες που έχουν περάσει από την ανάκριση της εκπομπής και που έχουν ιδιαίτερη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα. Δεν αναφέρουμε τις φιλικές μας σχέσεις με κάποιους από αυτούς, για να μη θεωρηθεί ρουσφέτι.

Φώτης: Ουσιαστικά προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα πάντρεμα από μπάντες που έχουν στηρίξει την εκπομπή από την αρχή (Beyond Perception και Amniac) με μπάντες από την τελευταία σεζόν (Maplerun & The Mound).

Fullthrottleinside1

Υπάρχει κάποια έκπληξη που έχετε σχεδιάσει για το βράδυ της 10ης Ιουνίου στο MODU;
Μπάμπης: Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα, οπότε αν υπάρξει, θα είναι και για μένα έκπληξη!

Φώτης: Φυσικά και έχουμε!!! Από την αρχή της σεζόν έχουμε μαζέψει καλούδια από όλους τους καλεσμένους μας. Θα τρέξει διαγωνισμός τις επόμενες ημέρες και οι νικητές θα περάσουν να πάρουν τα δώρα τους την ημέρα του JAM.

Η εκπομπή σας μετρά σχεδόν 5 χρόνια ζωής από τον Δεκέμβρη του 2011 όταν και ξεκίνησε. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που δε θα ξεχάσετε ποτέ;
Φώτης: 5 χρόνια! Ακόμα το σκέφτομαι και το δεν το πιστεύω πως πέρασε ο καιρός. Κάθε εκπομπή είναι ξεχωριστή και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με κάποια άλλη. Άλλα σίγουρα υπάρχουν σκηνικά που δεν μπορείς εύκολα να ξεχάσεις. Μερικά που μπορώ να θυμηθώ τώρα είναι η εκπομπή με τους Routes, τον Φεβρουάριο του 2012, που την ίδια ημέρα είχε πορεία και ήμασταν με Maalox στο studio γιατί δεν είχαμε προλάβει να περάσουμε από το σπίτι να καθαρίσουμε, Μάρτιος της ίδιας χρόνιας ένα απίστευτο live session με τους Lucky Funeral, καλά την εκπομπή με Friends of God δεν την σχολιάζω καν (γέλια)! Περνάμε ωραία στο studio η αλήθεια είναι.

Μπάμπης: Σε αυτό το διάστημα έχουν γίνει φανταστικές εκπομπές, που είτε ξέφευγε η κουβέντα από τη μουσική, είτε η μουσική που παίζαμε μαζί με τους καλεσμένους ήταν κυριολεκτικά ό,τι να ναι!! Τα καλύτερα δυστυχώς λέγονται πάντα εκτός αέρα, ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι κοινές μας αποχωρήσεις από το στούντιο… όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..

Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι για μια εκπομπή να έχει σταθερό ακροατήριο, όταν
μάλιστα υπάρχουν τόσες εκατοντάδες εκπομπές και το ιντερνετικό ραδιόφωνο είναι τόσο κατακερματισμένο;
Φώτης: Χρειάζεται δουλειά, δεν είναι όσο εύκολο φαίνεται. Υπάρχουν καταπληκτικές εκπομπές εκεί έξω. Εμείς γιατί μείναμε δεν ξέρω, κάνουμε αυτό που θέλουμε και ξέρουμε να κάνουμε και μάλλον δουλεύει.

Μπάμπης: Αρκετά δύσκολο. Κατά κανόνα η ακροαματικότητα κάθε εκπομπής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δημοτικότητα του καλεσμένου, αλλά και από το στενό κύκλο της μπάντας, που συνήθως κάνει τον χαμό στο chat room.

Αναφερθήκατε σε μερικές αξέχαστες στιγμές. Η πιο άβολη στιγμή σας μέσα στο studio; Είχατε τέτοιες;
Μπάμπης: Όπως υπήρξαν και οι καλές φάσεις, έτσι υπήρξαν και φορές, που δεν έσπασε ποτέ ο πάγος ανάμεσα σε μας και τους καλεσμένους.

Φώτης: Φέτος όλη η χρονιά ήταν άβολη. Είχαμε πολλά θέματα που προέκυψαν από όλα τα μέτωπα και αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε κάποιες εκπομπές γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Μέσα στο studio λίγο πολύ με το μπλα-μπλα υπάρχει αλληλεπίδραση με τους καλεσμένους με άλλους καλύτερη με άλλους όχι και τόσο, άλλα μη ξεχνάς ότι με τους περισσότερους γνωριζόμαστε εν ώρα εκπομπής όποτε δεν είναι και το πιο εύκολο να είναι όλοι έξω καρδία σε ένα διάστημα 2 ωρών.

FullThrottleinside2
Θεωρείς πως οι Ελληνικές μπάντες έχουν πλέον την εμπειρία και την άνεση να σταθούν πίσω από ένα ραδιοφωνικό μικρόφωνο και να δώσουν μια συνέντευξη; Το ρωτάω αυτό γιατί στο εξωτερικό το online radio είναι σαφώς πιο διαδεδομένο και οι μπάντες και οι μουσικοί εκεί προφανώς πιο εξοικειωμένοι.
Μπάμπης: Δεν είναι όλοι το ίδιο καλοί σε όλα είτε είσαι ελληνική μπάντα, είτε από οπουδήποτε αλλού.

Φώτης: Είναι στον άνθρωπο αυτό. Υπήρξαν πάρα πολλές μπάντες που τους παίρνανε συνέντευξη για πρώτη φορά και πόσο μάλλον να είναι ζωντανά στο ραδιόφωνο. Τρέμανε σαν τα ψάρια (γέλια)!

Το σίγουρο είναι ότι εκπομπές σαν την δικιά μας έδωσε βήμα στις μπάντες να μιλήσουν για αυτό που κάνουν και να τους βάλουν σε ένα μοτίβο του να μιλήσουν για αυτό που κάνουν και για τη δουλειά τους.

Αν είχε ο καθένας από εσάς τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στο studio μονάχα έναν αγαπημένο μουσικό ή συγκρότημα ποιους θα καλούσατε;
Μπάμπης : Ξέρω γω;.. Paradise Lost για να μιλήσουμε για τις 15 φορές, που τους έχω δει live (γέλια)!!!

Φώτης: Ήμουν σίγουρος ότι θα έλεγε αυτό. Πιο γραφικός και από τα σοκάκια της Σαντορίνης.
Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον, το μόνο που θέλω είναι να φιλοξενήσουμε όσους περισσότερους καλλιτέχνες μπορούμε.

Παιδιά εύχομαι πολλές επιτυχημένες εκπομπές στο μέλλον. Ο τελευταίος λόγος δικός σας…
Φώτης: Support Your Local Heroes. Το έχουμε ανάγκη όλοι μας.

Μπάμπης: Καλή υγεία σε όλους κι όποιος πει κακό για μας, να του βγει το μάτι σα λουκουμάς!!

FullThrottleJamposter

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.