ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Gazpacho – Soyuz

Το 2009 οι Gazpacho τάραξαν τα νερά της neo-prog σκηνής με το εξαιρετικό «Tick Tock», ένα concept album που όπως αποδείχθηκε τελικά ήταν αξεπέραστο καλλιτεχνικά από το Νορβηγικό συγκρότημα. Η συνέχεια των Σκανδιναβών ήταν μεν ποιοτική, όμως το παραπάνω βήμα δεν έγινε ποτέ και φέτος φτάσαμε αισίως στο album nο.10.…

Το 2009 οι Gazpacho τάραξαν τα νερά της neo-prog σκηνής με το εξαιρετικό «Tick Tock», ένα concept album που όπως αποδείχθηκε τελικά ήταν αξεπέραστο καλλιτεχνικά από το Νορβηγικό συγκρότημα. Η συνέχεια των Σκανδιναβών ήταν μεν ποιοτική, όμως το παραπάνω βήμα δεν έγινε ποτέ και φέτος φτάσαμε αισίως στο album nο.10. Στο «Soyuz» οι Gazpacho επιμένουν στο μελωδικό και κινηματογραφικό τους προοδευτικό art rock, το οποίο μοιράζεται από την μια στις πιο «παραδοσιακές» neo-prog δομές των «Soyuz One», «Hypomania» και «Soyuz Out» και από την άλλη στα χαρακτηριστικά μελωδικά και ατμοσφαιρικά περάσματα των «Exit Suite» και «Sky Burial». Η μπάντα έχει πλέον την ευκαιρία να ελιχθεί περισσότερο, καθώς εδώ δεν έχουμε με ένα ατόφιο concept album, κάτι που αποτυπώνεται και στις ενορχηστρώσεις της. Οι Gazpacho πάντοτε επιζητούσαν την προσήλωση του ακροατή και το «Soyuz» δεν αποτελεί εξαίρεση. Προσωπικά, το θεωρώ ανώτερο από το «Molok» και αυτό μου δίνει ελπίδες για κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Συγκρότημα: Gazpacho
Album: Soyuz
Label: KScope
Ημ. Κυκλοφορίας: 18/05/2018

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top