ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE

Η Γερμανική κυβέρνηση ρίχνει €1 δις στον πολιτισμό

€150 εκατομμύρια θα διατεθούν στην μουσική. Ποσό μαμούθ θα διαθέσει η Γερμανική κυβέρνηση στο πρόγραμμα NEUSTART KULTUR (επανέναρξη πολιτισμού) προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει υποστεί ο κλάδος από την πανδημία του COVID-19. €150 εκατομμύρια θα διατεθούν μονάχα στην μουσική! Η Γερμανία σκοπεύει να ρίξει €1 δις στον πολιτισμό,…

€150 εκατομμύρια θα διατεθούν στην μουσική.

Ποσό μαμούθ θα διαθέσει η Γερμανική κυβέρνηση στο πρόγραμμα NEUSTART KULTUR (επανέναρξη πολιτισμού) προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει υποστεί ο κλάδος από την πανδημία του COVID-19. €150 εκατομμύρια θα διατεθούν μονάχα στην μουσική!

Η Γερμανία σκοπεύει να ρίξει €1 δις στον πολιτισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες από την πανδημία. Θέατρα, κινηματογράφοι, γκαλερί και κάθε άλλη καλλιτεχνική δραστηριότητα θα επιδοτηθεί από το κράτος, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Μονάχα για την μουσική, η κυβέρνηση θα δαπανήσει €150 εκατομμύρια, ποσό που θα διατεθεί σε μουσικούς, διοργανωτές, ιδιοκτήτες συναυλιακών χώρων και εργαζομένων στον κλάδο, προκειμένου να μειωθεί η ζημία που έχουν υποστεί.

«Θέλουμε να διασώσουμε τον πολιτισμό και να δώσουμε προοπτική στους καλλιτέχνες. Με το πρόγραμμα αυτό και τα κονδύλια που θα δαπανηθούν από την κυβέρνηση, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες» τονίζει η Monika Grütters, Υπουργός Πολιτισμού της Γερμανίας.

Η Γερμανία διοργανώνει κάθε χρόνο μερικά από τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ της Γηραιάς Ηπείρου, τα οποία μαζεύουν εκατοντάδες χιλιάδες θεατών και τουριστών, τονώνοντας την τοπική και εθνική οικονομία.

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from CULTURE

Go to Top