Δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoo artist, dj και πολλά ακόμη, ο Γιάννης έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική, την οποία εκφράζει και μέσα από το πνευματικό του παιδί, το viewtag.gr. Η ανταπόκρισή του στην πρόσκλησή μας να ξεχωρίσει πέντε τραγούδια που του μιλάνε περισσότερο από άλλα ήταν άμεση. Δεν παίρνουμε όρκο ότι δεν… ζορίστηκε.

«Αχ τι θα κάναμε αν δεν είχαμε και τις μουσικές μας». Το φινάλε μιας κουβέντας στη γαλαρία του Gagarin με την φίλη μου την Αλέκα. Παλιά γειτονεύαμε στις εκπομπές μας στον Rock FM. Mόνο αυτό σκέφτηκα ως πιο κατάλληλη εισαγωγή στην πρόσκληση του rockyourlife.gr: «Γράψε μας για 5 τραγούδια που… κάτι σου κάνουν« (δεν το είπαν ακριβώς έτσι, αλλά εγώ έτσι το μετέφρασα. Πάμε λοιπόν:

El Condor Pasa – Simon & Garfunkel
Το άκουσα λίγα χρόνια αφότου κυκλοφόρησε. Η δασκάλα των αγγλικών το έφερε για να μου μάθει τον υποθετικό λόγο. Πήγαινα δημοτικό. Τον υποθετικό λόγο τον έμαθα αργότερα. Όμως μέσα από το πέταγμα του Κόνδορα έφευγα νοερά για το Περού. Και όταν το άκουσα από τοπικούς μουσικούς ένα βράδυ, πολλά χρόνια μετά,  σ’ ένα τρένο στο Περού  δάκρυσα. Είναι το τραγούδι που σημαίνει ταξίδι. Ορίζει τα ταξίδια που έγιναν και όσα γίνονται μέσα στο κεφάλι μου.

Wish you were here – Pink Floyd
To τραγούδι για κάθε πρόσωπο που θα ήθελα να έχω δίπλα μου. Για τόσα πρόσωπα που αποχώρησαν πριν προλάβουμε να μιλήσουμε όσο έπρεπε, πριν αγκαλιαστούμε μια ακόμη φορά. Το τραγούδι «μνημόσυνο» μακριά από ρασοφόρους και νεκροταφεία. Το τραγούδι που έπαιξε για μένα και τη Νανά, σε ένα γραφειάκι τόσο δα ο David Gilmour ένα απόγευμα στον Σκάι, στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Space Oddity – David Bowie
Πιστεύω σε έναν θεό. Τον λένε David Bowie και το τραγούδι αυτό είναι, με θρησκευτικούς όρους, το δικό μου «πάτερ ημών». Η «θρησκεία» είναι πολύ προσωπικό θέμα αλλά θα πω μόνο ότι προσπαθώ να αναιρώ κάθε μέρα τον αγαπημένο μου στίχο: planet earth is blue and there ’s nothing I can do!

Περιμπανού – Μάνος Χατζιδάκις
Η Περιμπανού είναι η αναζήτηση, είναι το παιδί που αγωνίζεται, που βλέπει και καταγράφει και δεν το θυμάται κανείς. Είναι ό,τι πιο κοντά σε «flowerpower» έχω ακούσει στην ελληνική μουσική. Είναι το τραγούδι για να αγνοώ τον κόσμο τον αδιάφορο!

Heavenly Pop Hit – The Chills
Είναι το τραγούδι της δικής μου χαράς. Πάντα άνοιγα τις ραδιοφωνικές μου εκπομπές με δαύτο. Μου έφτιαχνε τη διάθεση. Εξακολουθεί να το κάνει. Είναι ο ήχος της ανεμελιάς. Άλλωστε και το σκοτάδι μπορεί να είναι ανέμελο, να λαμπυρίζει και να έχει μια μοναδική ηλιόλουστη γοητεία!

Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1973 δίνοντας ακόμα ένα λόγο για να ηχούν τη συγκεκριμένη μέρα τα κανόνια του Λυκαβηττού. Αφού έχασε μερικά χρόνια από τη ζωή του στη Γαλλική Φιλολογία της Αθήνας, έμπλεξε με τη δημοσιογρφία και ως Συντάκτης Υλης του αρέσει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Ονειρό του να βρεθεί κάποια στιγμή στο Wacken και να κάνει κατάδυση σε νερά με λευκούς καρχαρίες...