ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Γιατί «εξαφανίστηκαν» τα B-sides των Radiohead από τις υπηρεσίες streaming;

Όλο το παρασκήνιο της εξαγοράς του καταλόγου της μπάντας από την XL Recordings Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει θέμα στο διαδίκτυο το γεγονός πως όλα τα B-sides των Radiohead έχουν εξαφανιστεί από τις υπηρεσίες streaming, όπως το Spotify και φυσικά την Apple. Ο λόγος είναι πως πλέον ο κατάλογος της…

Όλο το παρασκήνιο της εξαγοράς του καταλόγου της μπάντας από την XL Recordings

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει θέμα στο διαδίκτυο το γεγονός πως όλα τα B-sides των Radiohead έχουν εξαφανιστεί από τις υπηρεσίες streaming, όπως το Spotify και φυσικά την Apple.

Ο λόγος είναι πως πλέον ο κατάλογος της μπάντας έχει αγοραστεί από την XL Recordings η οποία ήρθε σε συμφωνία με την Parlophone για την αγορά όλων των τραγουδιών του συγκροτήματος. Και ενώ -όπως είναι φυσικό- τα studio albums της ανέβηκαν αυτούσια, δε θα συμβεί το ίδιο και με τα Β-sides, στα οποία αναμένεται να γίνουν κάποιες μετατροπές στα format τους.

Εκπρόσωπος της XL Recordings δήλωσε για το θέμα:

«Ήταν το πρώτο βήμα της αγοράς του καταλόγου των Radiohead από την XL. Τα αυθεντικά LPs είναι διαθέσιμα ήδη για ακρόαση ενώ για τα non-album tracks θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο χρόνο».

Θυμίζουμε πως η XL Recordings έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν τόσο με την μπάντα, κυκλοφορώντας τα «The King Of Limbs» και «In Rainbows», όσο και με τον Thom Yorke στο «Eraser», ενώ είχε βγάλει και το «Amok» των Atoms For Peace».

Από τη μεριά του, εκπρόσωπος του Spotify μίλησε στο Pitchfork αναφέροντας: «Το αποτέλεσμα της αλλαγής ιδιοκτησίας του καταλόγου των Radiohead, έχει ως αποτέλεσμα κάποια τραγούδια της μπάντας να μην είναι πλέον διαθέσιμα στην πλατφόρμα μας. Όλα τα albums της μπάντας πάντως βρίσκονται στη διάθεση των εκατομμυρίων φίλων του Spotify».

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from IN FOCUS

Go to Top