Η Gibson κατέθεσε επίσημη αίτηση χρεοκοπίας

R NEWS TEAM
Posted on Μάιος 02, 2018, 7:48 πμ
11 secs

Αίτηση χρεοκοπίας κατέθεσε τελικά η Gibson μη μπορώντας να χρηματοδοτήσει τον υπέρογκο δανεισμό αλλά και την μειωμένη της ρευστότητα.

Παρά τον μεγάλο ετήσιο τζίρο της, η Gibson στάθηκε αδύνατο να διαχειριστεί το επιχειρηματικό άνοιγμα που έκανε σε «παράπλευρα» προϊόντα ήχου, γεγονός που οδήγησε σε κακοδιαχείριση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Στην αίτησή της, η Gibson τονίζει πως πλέον σκοπός της είναι να αφοσιωθεί στην κατασκευή μουσικών οργάνων, εκεί όπου το brand name της είναι πολύ ισχυρό. Η εταιρεία σκοπεύει να πάρει την συγκατάθεση των πιστωτών (restructuring support agreement), έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της.

Αυτό σημαίνει ότι η Gibson θα είναι σε θέση να σχεδιάσει, να αναπτύσσει και να πουλάει τα κλασικά της πλέον μοντέλα στην κιθάρα (Gibson, Epiphone), αλλά και τα γνωστά monitor/ηχεία (KRK, Cerwin Vega).

Ο Henry Juszkiewicz, Πρόεδρος της εταιρείας, τόνισε: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, πραγματοποιήσαμε ουσιαστικά βήματα μέσω μιας επιχειρησιακής αναδιάρθρωσης. Η απόφασή μας να επικεντρώσουμε την λειτουργία μας στην κύρια δραστηριότητά μας, τα μουσικά όργανα, σε συνδυασμό με την συναίνεση και την συγκατάθεση των πιστωτών μας, πιστεύουμε ότι θα διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και την οικονομική υγεία της εταιρείας».

Και συνέχισε: «Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή υποστήριξη των εργαζομένων, των πελατών, των εμπόρων, των εταίρων και των προμηθευτών μας, καθώς κινούμαστε μέσω της διαδικασίας αναδιάρθρωσης. Το όνομα Gibson είναι συνώνυμο της ποιότητας και οι σημερινές ενέργειες θα επιτρέψουν στις μελλοντικές γενιές να βιώσουν τον ασυναγώνιστο ήχο, το σχεδιασμό και τη δεξιοτεχνία που φέρνουν οι εργαζόμενοι μας σε κάθε προϊόν Gibson».

Η Gibson ιδρύθηκε το 1902 στο Nashville του Tennessee και κάθε χρόνο πουλάει περισσότερες από 170,000 κιθάρες σε 80 χώρες.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST