Αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος ασχολείται ενεργά με το heavy metal μέσω διοργάνωσης συναυλιών, έχει γράψει δεκάδες άρθρα στο Ιντερνετ, ενώ έχει σχεδιάσει και εξώφυλλα για δίσκους συγκροτημάτων. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα με τίτλο «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ – 50 ΧΡΟΝΙΑ HEAVY METAL» (εκδόσεις Δίαυλος).

Πρόκειται, όπως λέει ο ίδιος, για ένα βιβλίο λεύκωμα στο οποίο μέσα από την κριτική καταγραφή γεγονότων επιχειρεί να παρουσιάσει πώς αυτή η μουσική, παρά την πολεμική που δέχτηκε -και εξακολουθεί να δέχεται- κατάφερε να επιβιώσει, να εξελιχθεί και να επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της παγκόσμιας κοινότητας. Αποτελείται από 240 εικονογραφημένες σελίδες με τα πρωτότυπα σχέδια να έχουν σχεδιαστεί με τη μέθοδο «dot drawing», έχουν γίνει με το χέρι ενώ στη συνέχεια έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία.

Μέσα από τον μακρύ κατάλογο λοιπόν της παγκόσμιας metal δισκογραφίας, ο ίδιος ξεχώρισε πέντε τραγούδια στα οποία έχει αφιερώσει λίγο περισσότερο χρόνο σε σχέση με άλλα.

Queensryche – Eyes of the stranger

Το “Operation Mindcrime” είναι ο καλύτερος δίσκος στην ιστορία της μουσικής. Μισό λεπτό να το διευκρινίσω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων: ΟΧΙ της rock ή metal μουσικής. ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Σκέτο. Ουσιαστικά μέχρι να φτάσεις στο Eyes of the stranger (το οποίο είναι το τελευταίο τραγούδι του δίσκου), έχουν συμβεί τα ακόλουθα: Έχεις χάσει ολοκληρωτικά τη μπάλα για 47 λεπτά, το σκόρ έχει φτάσει στο 7-0 και στα καπάκια έρχεται το Eyes of the stranger για να σε αποτελειώσει με το γκολ της χρονιάς με ανάποδο ψαλιδάκι απο το ύψος της περιοχής. Tης αντίπαλης.

Black Breath – Hewhocannotbenamed

Το απίστευτο με αυτό το τραγούδι είναι ότι έχει μόνο κλασικά riff τα οποία δεν είχε σκεφτεί κανένας να παίξει πριν από τους Black Breath! Και εκτός αυτού είναι απαραίτητη μια δόση εντελώς χύμα death metal του θεούλη, για να πηγαίνει και καλά η μέρα. Το έχω βάλει στο καθημερινό μου πρόγραμμα εδώ και 20 χρόνια και κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με αυτή που κάνει και το μήλο στον υπόλοιπο κόσμο.

GRIDLINK – Ketsui

Νομίζω τα τελευταία είκοσι δευτερόλεπτα του Ketsui πρέπει να τα έχω ακούσει περισσότερες από 1000 φορές στη ζωή μου. Και προέρχεται από ένα δίσκο που άκουσα μόλις μια εβδομάδα αφότου είχα κόψει το κάπνισμα. Αποδείχτηκε ότι ήταν εκατό φορές πιο εθιστικός από το τσιγάρο.

Isis – Dulcinea

Α ωραίο τραγούδι. Ο άλλος γράφει στα σχόλια στο YouTube ότι είναι το καλύτερο τραγούδι που έχει ακούσει ποτέ! Χαχα, τι άσχετος! Που έχει φτάσει; Στο έκτο λεπτό; Ε ΟΚ καλό ήταν αλλά βγάλτο τώρα, έτσι θα πάει μέχρι το τέλος. Για περίμενε λίγο… Μισό, μισό…Τι γίνεται ρε συ; Τι είναι αυτό; Ποιος ήρθε;

The Angelic ProcessThe Promise of Snakes

Δεν έχω πραγματικά λόγια να το περιγράψω. Ένα απο τα πιο συγκλονιστικά πράγματα που έχω ακούσει στη ζωή μου. Και παράλληλα ένα απο τα πιο τρομακτικά και απρόσιτα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ. Η ιστορία πίσω απο τη ζωή του ζευγαριού που έγραψε αυτό το δίσκο το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο.

 

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.