ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

God Is An Astronaut – Epitaph

Ο θάνατος που αντιμετώπισαν στο ευρύτερο οικογενειακό τους περιβάλλον οι Torsten και Niels Kinsella έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του «Epitaph», και δεν θα χρειαστείς παρά λίγα μόνο δευτερόλεπτα στο εισαγωγικό ομώνυμο κομμάτι του album για να διαπιστώσεις πως εδώ έχουμε να κάνουμε με το πιο μαύρο και μελαγχολικό album…

Ο θάνατος που αντιμετώπισαν στο ευρύτερο οικογενειακό τους περιβάλλον οι Torsten και Niels Kinsella έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του «Epitaph», και δεν θα χρειαστείς παρά λίγα μόνο δευτερόλεπτα στο εισαγωγικό ομώνυμο κομμάτι του album για να διαπιστώσεις πως εδώ έχουμε να κάνουμε με το πιο μαύρο και μελαγχολικό album των Ιρλανδών post rockers. Οι κιθάρες του Torsten Kinsella είναι βουτηγμένες στην απελπισία, ενώ τα samples θαρρείς πως είναι βγαλμένα μέσα από κάποιο δυστοπικό film. Η γλυκιά μελωδία στο τέλος του «Mortal Coil» σου αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας, με την ανάταση όμως να αργεί. Πρέπει να περάσουν τα «Winter Dusk» και «Séance Room» στα οποία οι God Is An Astronaut θρηνούν ακόμα περισσότερο, για να φτάσεις στο μαγικό «Komorebi» προκειμένου να νιώσεις τις πρώτες αχτίδες φωτός να σε ζεσταίνουν. Το «Medea» είναι το κομμάτι που μοιάζει να απελευθερώνει την μπάντα, με το κιθαριστικό ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος του να σε λυτρώνει, ενώ το πιανιστικό επιλογικό «Oisín» ολοκληρώνει τον δίσκο με τον πιο μελωδικό τρόπο. Οι God Is An Astronaut μετατρέπουν με μεγάλη ευκολία τα συναισθήματά τους σε μουσική και για ακόμα μια φορά καταφέρνουν να μας αγγίξουν και να μας συγκινήσουν.

Συγκρότημα: God Is An Astronaut
Album: Epitaph
Label: Napalm
Ημ. Κυκλοφορίας: 27/04/2018

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top