ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Godsleep – Coming Of Age

Σε περιόδους κρίσης η υπομονή και το καθαρό μυαλό είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι και οι Godsleep είχαν και τα δύο. Μπορεί να χάθηκαν από την πιάτσα για μεγάλο διάστημα, πάτησαν όμως ξανά στα πόδια τους και ετοιμάζονται για το δικό τους σπριντ. Μετά την αποχώρηση του Κώστα, η ανεύρεση του…

Σε περιόδους κρίσης η υπομονή και το καθαρό μυαλό είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι και οι Godsleep είχαν και τα δύο. Μπορεί να χάθηκαν από την πιάτσα για μεγάλο διάστημα, πάτησαν όμως ξανά στα πόδια τους και ετοιμάζονται για το δικό τους σπριντ. Μετά την αποχώρηση του Κώστα, η ανεύρεση του ανθρώπου που θα κρατούσε από εδώ και στο εξής το μικρόφωνο είναι λογικό να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τους Αθηναίους heavy rockers, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια μας είχαν γεμίσει με μεγάλες προσδοκίες, τόσο από την κυκλοφορία του πρώτου τους album, όσο και από τις γεμάτες ενέργεια ζωντανές τους εμφανίσεις. Στο άκουσμα πως η Amie είναι η εκλεκτή νέα τραγουδίστρια του group, αρκετοί ίσως απόρησαν, όμως όπως αποδείχθηκε, οι Godsleep ήξεραν καλά τι έκαναν. Αφαιρώντας αρκετή από την southern metal αισθητική που υπήρχε στο ντεμπούτο τους, επένδυσαν περισσότερο στο groove, ενώ άφησαν και την Amie να αναδειχθεί. Η τσαχπινιά στο «Unlearn», το πάθος και η πειστική της ερμηνεία στο «Basic (The Fundamentals Of Craving)» που ακούσαμε πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου ήταν δύο χαρακτηριστικά δείγματα του οράματος των Godsleep. Με desert άρωμα στα «Celestial» και «Ded Space», οι Godsleep δείχνουν να αγκαλιάζουν περισσότερο τις 70s επιρροές τους, ενώ στο αγαπημένο μου «Karma Is A Kid», η Amie κάνει την έκπληξη βάζοντας κάποιες alt/indie φωνητικές μελωδίες, με το υπόλοιπο group στη συνέχεια να παίρνει την σκυτάλη και να μας προσφέρει ένα heavy/groove όργιο που ανυπομονώ να ακούσω ζωντανά. Η νέα εποχή που ξημερώνει για τους Godsleep φαντάζει απόλυτα περιπετειώδης και η μπάντα θα φροντίσει να το δείξει ζωντανά στην παρουσίαση του δίσκου τους στο AN Club στις 15 Δεκεμβρίου.

Συγκρότημα: Godsleep
Album: Coming Of Age
Label: The Lab/Threechords
Ημ. Κυκλοφορίας: 26/11/2018

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top