ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Gorillaz – Humanz

Μετά από ένα ταραχώδες διάλειμμα μερικών ετών, οι Gorillaz επιστρέφουν με το «Humanz», το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει τη γνώμη κανενός για αυτούς, ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο. Η στασιμότητα είναι το μεγάλο πρόβλημα του δίσκου, καθώς ως σύλληψη και εκτέλεση οι Gorillaz ήταν μια από…

Μετά από ένα ταραχώδες διάλειμμα μερικών ετών, οι Gorillaz επιστρέφουν με το «Humanz», το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει τη γνώμη κανενός για αυτούς, ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο. Η στασιμότητα είναι το μεγάλο πρόβλημα του δίσκου, καθώς ως σύλληψη και εκτέλεση οι Gorillaz ήταν μια από τις εξυπνότερες ιδέες της εποχής μας, ένα απολαυστικό project που ανακάτεψε την τράπουλα και άνοιξε νέους δρόμους για την pop του 21ου αιώνα, και είναι κρίμα να διαπιστώνουμε ότι και για αυτούς έρχεται η ώρα του δημιουργικού αδιεξόδου. Οι αναρίθμητοι καλεσμένοι, οι πολιτικές αναφορές που σε αυτό το δίσκο δεν βρίσκουν στόχο, και το πολύχρωμο ηχητικό καρναβάλι προσφέρουν μόνο ρηχό εντυπωσιασμό και, τελικά, αυτό που μένει ως γνήσια αυθεντικό είναι η μοναξιά και η μελαγχολία του Damon Albarn στο εξαιρετικό «Busted And Blue». Μόνος με τα synths του, ο Albarn μοιάζει σαν να παρατηρεί από απόσταση τα cartoons του Jamie Hewlett και να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο δίσκος που στα αλήθεια θέλει να γράψει είναι το επόμενο album των Blur.

Συγκρότημα: Gorillaz
Album: Humanz
Label: Parlophone/Warner
Release Date: 28/04/2017

Ο Στέλιος Βογιατζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δημοσιογραφία έχοντας σκοπό να περάσει τη ζωή του γράφοντας για μουσική. Στα επόμενα 20 χρόνια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι συντάκτης στο Έθνος, έγραψε για τα πάντα αλλά ποτέ για μουσική. Του αρέσουν οι Grand Magus αλλά και οι Take That, ο HP Lovecraft αλλά και η JK Rowling, Επίσης, δεν κουράζεται να κάνει χιλιάδες περιττά πράγματα στο Internet.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top