Το Woodstock επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα πριν από 50 χρόνια

R NEWS TEAM
Posted on Ιανουάριος 02, 2019, 7:00 πμ
25 secs

Από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου του 2019, το Bethel Woods, το Live Nation και το INVNT θα παρουσιάσουν το «Φεστιβάλ Μουσικής και Πολιτισμού Bethel Woods: Γιορτάζοντας τη χρυσή επέτειο στην ιστορική περιοχή του φεστιβάλ Woodstock του 1969».

Το φεστιβάλ περιγράφεται ως μια «μουσική, πολιτιστική και κοινοτική εκδήλωση για όλες τις γενιές» και θα περιλαμβάνει συναυλίες και παρουσιάσεις τύπου TED «από κορυφαίους φουτουριστές και ειδικούς της ρετρό τέχνης». Εκτός από τους υπάρχοντες χώρους στο Bethel Woods, θα χρησιμοποιηθούν και χώροι που θα κατασκευαστούν ειδικά για το φεστιβάλ.

Το πρώτο Woodstock, το οποίο το Rolling Stone χαρακτήρισε ως μία από τις 50 στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του rock and roll, πραγματοποιήθηκε σε μία γαλακτοπαραγωγική φάρμα στα βουνά Catskill βόρεια της Νέας Υόρκης από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου του 1969, και συμμετείχαν σε αυτό περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι, ενώ τραγούδησαν οι: Joan Baez, Santana, Janis Joplin, Grateful Dead, Who, The Band, Crosby, Stills, Nash & Young και Jimi Hendrix, με αρκετές από αυτές τις συμμετοχές να μνημονεύονται ως κλασικές μέχρι και σήμερα.

Το γεγονός καταγράφτηκε στο βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ (Woodstock, 1970), στο συνοδευτικό soundtrack και στο τραγούδι Woodstock της σπουδαίας Joni Mitchell, το οποίο αναφέρεται στο γεγονότος και έγινε μεγάλη επιτυχία για τους Crosby, Stills, Nash & Young και τους Matthews Southern Comfort.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συμμετοχές στο επετειακό Woodstock αναμένονται αργότερα μέσα στην χρονιά, με το ενδιαφέρον απο καλλιτέχνες και μουσικόφιλους να είναι ήδη έντονο.

 

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST