ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Graveyard – Peace

Η διάλυση των Graveyard στα τέλη του 2016 ευτυχώς αποδείχθηκε μια απλή απερισκεψία και μια πράξη επιπολαιότητας, η οποία -ευτυχώς- πλέον είναι σαν να μην έγινε. Και για να παίξω με το όνομα της μπάντας, το «Peace» δεν είναι ο δίσκος που βγάζει τους Σουηδούς από το νεκροταφείο των συγκροτημάτων…

Η διάλυση των Graveyard στα τέλη του 2016 ευτυχώς αποδείχθηκε μια απλή απερισκεψία και μια πράξη επιπολαιότητας, η οποία -ευτυχώς- πλέον είναι σαν να μην έγινε. Και για να παίξω με το όνομα της μπάντας, το «Peace» δεν είναι ο δίσκος που βγάζει τους Σουηδούς από το νεκροταφείο των συγκροτημάτων που ψάχνουν μια ανούσια επανασύνδεση. Τα νέα κομμάτια της μπάντας φαντάζουν ως η φυσική συνέχεια του «Innocence & Decadence», με τον Joakim Nilsson και την παρέα του να απομακρύνονται ακόμα περισσότερο από το heavy blues των πρώτων δίσκων και να έρχονται ακόμα πιο κοντά στο κλασικό hard rock. Εδώ, οι αναφορές σε μπάντες όπως οι Cream, οι ZZ Top και οι Thin Lizzy είναι πιο έντονες από ποτέ, με το συγκρότημα να καταθέτει ένα εξαιρετικό album γεμάτο highlights. Στα 42 του λεπτά, το «Peace» έχει τα πάντα, από τις παλιοροκάδικες εξάρσεις του εναρκτήριου «It Ain’t Over Yet», στο ακόμα πιο βαρύ «Please Don’t» και από την γλυκιά μελωδία του καταπληκτικού «See The Day» στην υποβόσκουσα ψυχεδέλεια των «The Fox» και «Del Manic». Ο μπασίστας Truls Mörck τραγουδάει σε δύο κομμάτια και παρόλο που δεν αγγίζει την μαγεία του Nilsson, δίνει με την σειρά του μια ποικιλομορφία που ανεβάζει επίπεδο τον δίσκο. Τεράστιο album από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Συγκρότημα: Graveyard
Album: Peace
Label: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 24/05/2018

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top