ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Gregg Allman – Southern Blood

Κύκνειο άσμα για τον σπουδαίο Νότιο rocker, γεμάτο από τις μουσικές για τις οποίες ζούσε και ανέπνεε. Εδώ, ο Allman διασκευάζει τραγούδια με ιδιαίτερη σημασία για αυτόν, στοιχειώνοντάς τα με την χαρακτηριστική του φωνή. Με θεμέλια στα blues, στοιχεία από country, jazz, soul αλλά και swing, το χαμηλών τόνων rock…

Κύκνειο άσμα για τον σπουδαίο Νότιο rocker, γεμάτο από τις μουσικές για τις οποίες ζούσε και ανέπνεε. Εδώ, ο Allman διασκευάζει τραγούδια με ιδιαίτερη σημασία για αυτόν, στοιχειώνοντάς τα με την χαρακτηριστική του φωνή. Με θεμέλια στα blues, στοιχεία από country, jazz, soul αλλά και swing, το χαμηλών τόνων rock του δείχνει ακόμα και τώρα -στο τέλος της ζωής του- τη νεανική και δημιουργική καρδιά του. Στο «Southern Blood» δε θα ακούσετε κάτι νέο, αλλά πρόκειται για ένα album παιγμένο με νεύρο, ζωντάνια και την σαγήνη της Νέας Ορλεάνης. Η φιλική συμμετοχή του Jackson Browne κάνει ακόμα πιο «πλούσια» την ακρόαση. Ένα σπουδαίο αντίο από έναν σπουδαίο εκπρόσωπο του Αμερικανικού Νότου.

Καλλιτέχνης: Gregg Allman
Album: Southern Blood
Label: Rounder
Ημ. Κυκλοφορίας: 08/09/2017

 

Γεννημένος τo 1968, ο Στέλιος Μπασμπαγιάννης, διαφωνεί με όλους. Όσους έχουν άποψη ,που δεν είναι η δική του και όσους δεν έχουν, γιατί δεν ασπάζονται τη δική του. Ασχολείται εδώ και χρόνια με την τέχνη της προώθησης θεραπευτικών ουσιών. Παράλληλα ασχολείται με την ευγενή τέχνη της μουσικής, ως συντάκτης σε διάφορα μέσα από το 1986. Το βιβλίο είναι η άλλη του μεγάλη αγάπη, που του επιτρέπει το ταξίδι ακόμη και ελλείψει χρημάτων. Πολιτικά ακραίος αντιπαθεί τη διαφθορά της αστικής δημοκρατίας, τον λαϊκισμό των Ελλήνων και τον υποκριτικό χαρακτήρα τους. Αν ήταν ζώο (κάποιοι λένε ότι είναι ) θα ήταν λύκος.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top