ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Groundbreaker – Groundbreaker

Ακόμα ένα album που Σουηδοί και Άγγλοι αστέρες της Frontiers ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα album της Ιταλικής εταιρίας. Για να είμαι ειλικρινής, όταν διάβασα το δελτίο τύπου που συνόδευε το «Groundbreaker» ήμουν έτοιμος να πάρω το φτυάρι, έστω και αν εδώ η συμμετοχή του Mat Overland των FM…

Ακόμα ένα album που Σουηδοί και Άγγλοι αστέρες της Frontiers ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα album της Ιταλικής εταιρίας. Για να είμαι ειλικρινής, όταν διάβασα το δελτίο τύπου που συνόδευε το «Groundbreaker» ήμουν έτοιμος να πάρω το φτυάρι, έστω και αν εδώ η συμμετοχή του Mat Overland των FM ανέβαζε τις προσδοκίες. Ευτυχώς το φτυάρι έμεινε στην ντουλάπα… το «Groundbreaker» είναι το κλασικό album που περίμενα να ακούσω από αυτά που βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής της Ιταλικής δισκογραφικής τα τελευταία χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι πως τα κομμάτια του μου άρεσαν πολύ. Οι μελωδίες είναι κολλητικές, οι συνήθεις ύποπτοι Robert Stall (W.E.T, Work Of Art) και Alessandro Del Vechio βάζουν την σφραγίδα τους, με τον δίσκο να κυλά πολύ ευχάριστα. Κιθαριστικές μελωδίες σε αρμονία με τα πλήκτρα, κλασική AOR αισθητική, εύπεπτες μελωδίες, ανεβαστική διάθεση, είναι η ιστορία των 11 τραγουδιών του «Groundbreaker» που πετυχαίνει τον σκοπό του και δίνει στους κολλημένους fans του μελωδικού rock ακόμα έναν δίσκο για να λιώσουν.

Συγκρότημα: Groundbreaker
Album: Groundbreaker
Label: Frontiers
Ημ. Κυκλοφορίας: 14/09/2018

Αλλεργικός στους εγωκεντρικούς τύπους, τους ξερόλες και τους δήθεν, κοιτάζει μόνο τη δουλειά του, την οποία και επιθυμεί να κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Προσέχει να μένει όσο μπορεί μακριά από οποιουδήποτε είδους φανατισμένους ανθρώπους, καθώς πιστεύει ότι αποτελεί σοβαρότατη ένδειξη έλλειψης ευφυΐας αλλά και ανασφάλειας του ατόμου. Η σχέση του με τη μουσική μπορεί να χαρακτηριστεί εθιστική, μιας και η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει στερητικό σύνδρομο.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top