ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Guns N Roses: The Lost Years

Το rockyourlife.gr παρουσιάζει την πορεία των μελών του συγκροτήματος, απο τα μέσα των 90s όταν επήλθε η οριστική διάλυση του συγκροτήματος. Μπορεί όταν λέμε Guns N Roses στο μυαλό των περισσότερων να έρχονται οι Axl Rose και Slash, καθώς ήταν οι πιο έντονοι και αναγνωρίσιμοι χαρακτήρες, όμως η πραγματικότητα είναι…

Το rockyourlife.gr παρουσιάζει την πορεία των μελών του συγκροτήματος, απο τα μέσα των 90s όταν επήλθε η οριστική διάλυση του συγκροτήματος.

Μπορεί όταν λέμε Guns N Roses στο μυαλό των περισσότερων να έρχονται οι Axl Rose και Slash, καθώς ήταν οι πιο έντονοι και αναγνωρίσιμοι χαρακτήρες, όμως η πραγματικότητα είναι ότι το κάθε μέλος της μπάντας έπαιξε τον δικό του πολύτιμο ρόλο στην ιστορία του group.

Και αν όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε τι έχουν κάνει ο Axl και ο Slash μετά την λύση της συνεργασίας τους, αρκετοί σχεδόν αγνοούν τις κυκλοφορίες στις οποίες έχουν προχωρήσει οι υπόλοιποι της «παρέας» και τον δρόμο που ακολούθησαν στην καριέρα τους.

Μιας και η μπάντα ήρθε και πάλι στο προσκήνιο (για καλούς λόγους ευτυχώς αυτήν την φορά), ρίχνουμε μια σύντομη ματιά στην πορεία των εμπλεκόμενων μουσικών που αποτέλεσαν μέλη τα χρόνια της ακμής της μπάντας (μέχρι το 1994-95), από εκεί και πέρα. Γιατί μπορεί να είχαν προηγηθεί ήδη αποχωρήσεις από το original line up, όμως η αποχώρηση του Slash ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι και θεωρήθηκε από τους οπαδούς σαν το τέλος μιας εποχής (η οποία αποδείχθηκε και μακράν η πιο παραγωγική και επιτυχημένη) του group. Παρατηρώντας πιο προσεκτικά, βλέπουμε ότι οι δεσμοί που είχαν δημιουργηθεί μέσα στο group, θα έκαναν τους δρόμους των μελών των Guns N Roses να διασταυρωθούν αρκετές φορές.

Η παρουσίαση γίνεται με την χρονολογική σειρά αποχώρησης/απόλυσης του κάθε μέλους.

Steven Adler
Ο original drummer των Guns ήταν ο πρώτος που είδε την πόρτα της εξόδου λόγω των προβλημάτων χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Από το 1990 λοιπόν έχει συμμετέχει στο album των Road Crew (η μπάντα του πριν τους Guns N Roses) και το 1998 στην επανένωση των Bulletboys. Καμία από αυτές τις συνεργασίες δεν απέδωσε, καθώς οι εξαρτήσεις του Adler πάντα στέκονταν εμπόδιο. Στην ουσία μετά από τότε, ασχολήθηκε με δικά του projects (Adler’s Appetite, Adler), και η αλήθεια είναι ότι μέσα σε αυτές τις προσπάθειες βρίσκονται εξαιρετικά δείγματα γραφής κοντά στο feeling του «Appetite For Destruction». Αν και θα μπορούσε να είχε κάποια απήχηση στο κοινό των Guns, η κακή φήμη του απέτρεψε μεγαλύτερες εταιρείες από το να του προσφέρουν συμβόλαιο, αφήνοντας στο μυαλό του κόσμου την εικόνα του Adler σαν έναν παρηκμασμένο rock star της δεκαετίας του 80. Το εγκεφαλικό που έπαθε το 1996 από τις καταχρήσεις δεν θα βοηθούσε και ιδιαίτερα στη συνέχεια. Το 2010 τον βρίσκουμε να συμμετέχει τιμής ένεκεν σε ένα κομμάτι του πρώτου προσωπικού album του Slash.

Izzy Stradlin
Η περίπτωση του Izzy είναι ακριβώς η αντίθετη από του Adler. Αν και αυτός είχε την ιστορία του με τα ναρκωτικά, θα ήταν η απεξάρτηση του από αυτά που θα τον έκανε να μην αισθάνεται άνετα με την επιτυχία και τον ρυθμό της μπάντας, οδηγώντας τον σε αποχώρηση το 1991 μετά την κυκλοφορία των «Illusions I & II». Οι οπαδοί ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο χτύπημα, και στην ουσία η αρχή του τέλους, καθώς ο πιο ήπιων τόνων ρυθμικός κιθαρίστας αποτελούσε σημαντικό συνθετικό χαρτί στο μανίκι της μπάντας. Ο Izzy συνέχισε να είναι παραγωγικότατος, μη κατορθώνοντας όμως να απασχολήσει ιδιαίτερα οπαδούς και τύπο. Μέχρι σήμερα μετράει 12 προσωπικά στην ουσία albums σε blues/rock ύφος, ενώ είχε αναμιχθεί και στο project των Velvet Revolver, συμμετέχοντας στην συνθετική διαδικασία. Οι κύριοι λόγοι αποχώρησης του ήταν οι περιοδείες, και η ένστασή του σε συνεργασία με κάποιον lead τραγουδιστή (λογικά ψυχολογικά απομεινάρια από την συνεργασία του με τον Axl).

Gilby Clarke
Ο αντικαταστάτης του Stradlin έμεινε μόνο 3 χρόνια στην μπάντα, αλλά έχει μείνει για τα καλά στην μνήμη των οπαδών καθώς αποτέλεσε μέλος στην τεράστια περιοδεία για την προώθηση των «Illusions I & II», και εμφανίζεται στα περισσότερα videos της. Το 1994 συμμετείχε και αυτός στο πρώτο album των Slash’s Snakepit. Από τότε έχει κυκλοφορήσει αρκετές solo δουλειές, και έχει κάνει ουκ ολίγες συνεργασίες, με την πιο ηχηρή από αυτές να είναι με τη Nancy Sinatra.

Slash
Τον Οκτώβριο του 1996 που ο Slash αποχώρησε, είχε ήδη κυκλοφορήσει ένα album με την project μπάντα του Slash’s Snakepit. Το υλικό του album αποτελούνταν από κομμάτια που είχε γράψει ο Slash για τους Guns, και είχε καλή εμπορική απήχηση. Με τους Snakepit κυκλοφόρησε άλλο ένα album to 1999, πριν εμπλακεί στο project των Velvet Revolver με τους οποίους και κυκλοφόρησε 2 albums. Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του album με καλεσμένους τεράστια ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, κάνοντας μεγάλη αίσθηση και επαναφέροντας το όνομα του για τα καλά στο προσκήνιο. Σαν συνέχεια αυτής της προσπάθειας (από την περιοδεία για την προώθηση του δίσκου) συνεργάστηκε με τον frontman των Alter Bridge Myles Kennedy, με τον οποίο έδεσε δημιουργώντας την μπάντα Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, με τους οποίους και έχει κυκλοφορήσει επιπλέον 2 albums τα οποία έχουν τύχει μεγάλης εκτίμησης από κριτικούς και οπαδούς. Βασισμένοι πάνω σε αυτές κυρίως τις δουλειές, αγωνιούμε να ακούσουμε δείγματα γραφής της συνεργασίας των σημερινών Guns N Roses, εφόσον υπάρξουν.

Duff McKagan
Ο Duff αποχώρησε από την βάρκα των Guns N Roses όταν αυτή είχε χτυπήσει ξέρα. Ο Αύγουστος του 1997 είδε το τελευταίο ιδρυτικό μέλος της μπάντας (πλην του Axl) να αποχωρεί. Μέχρι τότε έχει ήδη κάνει ένα all-star project με μέλη των Sex Pistols και Duran Duran (Neurotic Outsiders), προϊόν της απραγίας των Guns και του χρόνου που είχε στη διάθεση του. Μια γρήγορη επανένωση της παλιάς του μπάντας (10 Minute Warning) απέδωσε και αυτή ένα album, ενώ η επόμενη solo δουλειά του οδήγησε στους Loaded, μέσω των οποίων ο Duff έχει δείξει πιο ολοκληρωμένα δείγματα του ταλέντου του στα φωνητικά αλλά και στην κιθάρα. Το 2002 υπήρξε μέλος του supergroup Velvet Revolver, που στην ουσία αποτελείτο από πρώην μέλη των Guns N Roses με τον αδικοχαμένο Scott Weiland στην φωνή. Το 2010 έκανε ένα γρήγορο πέρασμα από τους Jane’s Addiction, ενώ έχει κάνει και αρκετές guest appearances με τους Guns Ν Roses. Πρόσφατα τον έχουμε δει με τους Hollywood Vampires στο πλευρό των Alice Cooper, Joe Perry και Johnny Depp!

Matt Sorum
Ο Sorum είδε την πόρτα της εξόδου το 1997. Μέχρι τότε είχε συνεργαστεί με τον Duff στους Neurotic Outsiders, και με τον Slash στο πρώτο album των Snakepit. Το 2001 εντάχθηκε και πάλι στους The Cult (από τους οποίους και είχε αποχωρήσει για να ενταχθεί στους Guns Ν Roses) κυκλοφορόντας μαζί τους το «Beyond Good And Evil», ενώ στην συνέχεια συνεργάστηκε και πάλι το 2002 με τον Duff και τον Slash στα 2 albums των Velvet Revolver. Το 2003 και 2014 κυκλοφόρησε προσωπικά album τα οποία όπως και αναμενόταν δεν απασχόλησαν πολύ κριτικούς και οπαδούς. Έχει επίσης κυκλοφορήσει και ένα Instructional video.

https://www.youtube.com/watch?v=v3tY25FnEzo

Dizzy Reed
Ο Reed όλα αυτά τα χρόνια (από το 1990 και μετά) παρέμεινε στο group, και αυτό τον κάνει το μακροβιότερο μέλος της μπάντας μετά τον Axl. Με τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που του άφηνε η κατάσταση των Guns από το 1993 και μετά, έχει συμμετάσχει σε albums των άλλων μελών της μπάντας (Gilby Clarke, Duff, Slash), καθώς και πολυάριθμες κυκλοφορίες ως guest. Η λίστα των συνεργασιών του είναι εντυπωσιακή, και περιλαμβάνει συμμετοχές σε albums των Motorhead, Doug Aldrich, Bang Tango και Backyard Babies. Από το 2010 και μετά, έχει κυκλοφορήσει αι 2 albums με τους The Dead Daisies.

Axl Rose
Η ιστορία του Axl είναι η πιο χιλιοειπωμένη. Το «ιδιαίτερο» του χαρακτήρα του τον έφερε σε σύγκρουση με τα υπόλοιπα μέλη, κυρίως διεκδικώντας για τον εαυτό του το όνομα της μπάντας (με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται οικονομικά). Μετά την αποχώρηση του Slash, κυκλοφόρησε με τους Guns N Roses ένα live το 1999, και για να δούμε επίσημη studio κυκλοφορία του έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 2008. Το «Chinese Democracy» είχε καταντήσει παροιμιακό για τις καθυστερήσεις μέχρι την κυκλοφορία του, και φυσικά δεν κατάφερε να αγαπηθεί από τους οπαδούς. Εκτός αυτών, ο Axl συμμετείχε σαν guest στο solo album «Angel Down» (2007) του Sebastian Bach (ex-Skid Row).

https://www.youtube.com/watch?v=dCyGzpnV5S8

 

 

 

Αλλεργικός στους εγωκεντρικούς τύπους, τους ξερόλες και τους δήθεν, κοιτάζει μόνο τη δουλειά του, την οποία και επιθυμεί να κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Προσέχει να μένει όσο μπορεί μακριά από οποιουδήποτε είδους φανατισμένους ανθρώπους, καθώς πιστεύει ότι αποτελεί σοβαρότατη ένδειξη έλλειψης ευφυΐας αλλά και ανασφάλειας του ατόμου. Η σχέση του με τη μουσική μπορεί να χαρακτηριστεί εθιστική, μιας και η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει στερητικό σύνδρομο.

Latest from IN FOCUS

Go to Top