ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Hexvessel – All Tree

Το «Holier Temple» ήταν η αμιγώς ψυχεδελική στιγμή των Hexvessel, με τον Mat McNerney στο προ τριετίας «When We Are Death» να κοιτάζει ξανά και προς το folk, ισορροπώντας ουσιαστικά ανάμεσα στους δύο αυτούς κόσμους. Με το «All Tree» η επιστροφή των Hexvessel στις ρίζες τους είναι ολοκληρωτική, με τα…

Το «Holier Temple» ήταν η αμιγώς ψυχεδελική στιγμή των Hexvessel, με τον Mat McNerney στο προ τριετίας «When We Are Death» να κοιτάζει ξανά και προς το folk, ισορροπώντας ουσιαστικά ανάμεσα στους δύο αυτούς κόσμους. Με το «All Tree» η επιστροφή των Hexvessel στις ρίζες τους είναι ολοκληρωτική, με τα psych στοιχεία να δίνουν την θέση τους στον ήχο από την prog σκηνή του Canterbury. Και μπορεί αυτό να απογυμνώσει τους Hexvessel στα μάτια των metalheads, όμως αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τον McNerney, ο οποίος χαρίζει στο πάντοτε ανοιχτόμυαλο κοινό του τον πιο περιπετειώδη δίσκο της μπάντας του. Τραγούδια όπως το «Ancient Astronaut», το «Son Of The Sky» ή το «Closing Circles» φανερώνουν την αγάπη με την οποία έσκυψε ο δημιουργός πάνω από τις συνθέσεις του, προκειμένου να μας μεταφέρει τις ιστορίες που άκουγε μικρός από τους παππούδες του. Οι ακουστικές μελωδίες και τα τιτιβίσματα των πουλιών στο «A Sylvan Sign» δεν γίνεται να μην σε συγκινήσουν, ενώ η ανεβαστική διάθεση του «Wilderness Spirit» θα σε κάνει να θέλεις να τσουγκρίσεις το ποτήρι σου. Το «All Tree» είναι ακόμα ένα σπουδαίο δημιούργημα στον κατάλογο αυτής της πραγματικά σπουδαίας μπάντας!

Συγκρότημα: Hexvessel
Album: All Tree
Label: Century Media
Ημ. Κυκλοφορίας: 15/02/2019

 

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top