ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Bazooka κυκλοφορούν το δεύτερο studio album τους!

Το καινούριο, δεύτερο, άλμπουμ των Bazooka είναι πλέον γεγονός. 3 μήνες μετά την εκρηκτική πρόγευση του single «Δεμένος Στο Κρεβάτι Σου», το…κυρίως πιάτο είναι εδώ και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Με σαφώς εξελιγμένο ήχο και με ένα γενναίο βήμα στη γραφή, σε ελληνικό στίχο πλέον, οι εμπνευσμένοι «πιτσιρικάδες» απo το…

Το καινούριο, δεύτερο, άλμπουμ των Bazooka είναι πλέον γεγονός. 3 μήνες μετά την εκρηκτική πρόγευση του single «Δεμένος Στο Κρεβάτι Σου», το…κυρίως πιάτο είναι εδώ και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Με σαφώς εξελιγμένο ήχο και με ένα γενναίο βήμα στη γραφή, σε ελληνικό στίχο πλέον, οι εμπνευσμένοι «πιτσιρικάδες» απo το Βόλο δεν είναι πια τόσο πιτσιρικάδες ούτε εσωτερική υπόθεση της τοπικής μας σκηνής. Οι ασταμάτητες περιοδείες και οι κυκλοφορίες δίσκων σε όλο τον κόσμο είχαν καταλυτική επίδραση στο σύμπαν των Bazooka, που με τη σειρά του έχει τώρα γίνει πιο σύνθετο και πιο ποιητικό μέσα στη βέβηλη psych-punk γοητεία του. Μην φανταστείτε βήματα προς την «ωριμότητα» ή οποιουδήποτε είδους στροφή προς κάτι έντεχνο, οι Bazooka είναι masters του «άτεχνου ρομαντισμού» και τα νέα τους τραγούδια λένε ένα μεγάλο «fuck you» στον κόσμο, χωρίς αναστολές, χωρίς περικοκλάδες, με τα λόγια τώρα να βγαίνουν κατ’ ευθείαν απ’ το στομάχι και το θόρυβο τους να σκαρώνει αρμονικά παιχνίδια υψηλής αισθητικής και εκφραστικής δύναμης. Έντεκα κομμάτια που σφύζουν από νεανική περιφρόνηση προς κάθε τι υστερόβουλο και υποκριτικό, χωρίς να διστάζουν να περιλάβουν «εκτονωτικά» synths ή ακόμη και απόκοσμα πνευστά, στην υπηρεσία ενός ασφυκτικού, συχνά σουρεαλιστικού, πάντα όμως με μια λεπτή αίσθηση του χιούμορ, μανιφέστου μιας «άχρηστης γενιάς».

Το “Useless Generation” κυκλοφορεί σε ολόκληρο τον κόσμο, σε βινύλιο και CD, στις 7 Μαρτίου 2016 από την Slovenly Recordings. Στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω την Sound Effect Records.

bazookainside

To συγκρότημα ξεκινά την ευρωπαϊκή του περιοδεία, στις 3 Μαρτίου από την Φλωρεντία και εσείς μπορείτε να δείτε το πρώτο video clip του album για το κομμάτι «Άχρηστη Γενιά (Useless Generation)».

Artist: Bazooka
Title: Useless Generation
Label: Slovenly Recordings
Street Date: March 7th, 2016

Έγκυρες ειδήσεις από όλο το φάσμα της rock και όχι μόνο μουσικής, την ώρα που συμβαίνουν, όταν συμβαίνουν σε συνεχή ροή από την συντακτική μας ομάδα.

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Go to Top