ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CULTURE

Η Lab Records σας προσκαλεί στο Lab fest Vol.3!

Το Σάββατο 19 Μάρτη, η The Lab Records στήνει ξανά την γιορτή της στο ΑΝ Club. Το Lab Fest vol.3 είναι γεγονός, με τη συμμετοχή κορυφαίων σχημάτων της σκηνής. Το rockyourlife.gr με αφορμή το γεγονός συνομίλησε με την ψυχή της εταιρίας Πάνο Μαριολόπουλο για τα όνειρα, τις δυσκολίες αλλά και το…

Το Σάββατο 19 Μάρτη, η The Lab Records στήνει ξανά την γιορτή της στο ΑΝ Club. Το Lab Fest vol.3 είναι γεγονός, με τη συμμετοχή κορυφαίων σχημάτων της σκηνής.

Το rockyourlife.gr με αφορμή το γεγονός συνομίλησε με την ψυχή της εταιρίας Πάνο Μαριολόπουλο για τα όνειρα, τις δυσκολίες αλλά και το μεράκι που βγάζουν όλοι όσοι εργάζονται για να έχουμε στα χέρια μας τις ποιοτικές κυκλοφορίες της εταιρίας.

Πάνο καλησπέρα… Ξεκινήσατε την Lab Records το 2007, λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση στη χώρα μας. Σήμερα, μερικά χρόνια μετά όχι μόνο δε τα έχετε παρατήσει αλλά γιορτάζετε με το Lab Fest III. Πως τα καταφέρατε να φτάσετε ως εδώ;
Δε νομίζω πως είναι κατόρθωμα. Είναι κάτι που το αγαπάμε και το γουστάρουμε πολύ και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Θεωρείτε πως η DIY αισθητική που πρεσβεύει η Lab Records μπορεί να κάνει το εγχείρημα βιώσιμο επαγγελματικά ή αναγκαστικά θα πρέπει να προχωρήσετε και σε κάποιες πιο «εμπορικές» κινήσεις ώστε να μεγαλώσει και άλλο η εταιρία;
Η ενασχόλησή μας με την Lab Records δεν είναι η κύρια εργασία μας, δε ζούμε από αυτή. Αν υπάρχουν κάποια έσοδα, αυτά ξαναγυρίζουν στο label για τις επόμενες παραγωγές, για όργανα κλπ. Η εταιρία είναι το hobby μας, το μεράκι μας. Οπότε δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι που δε θέλουμε.

Όταν ξεκίνησε η Lab Records είχε σαν στόχο να βγάζει στην αγορά τις κυκλοφορίες των σχημάτων στα οποία συμμετέχετε. Τι άλλαξε στην πορεία και πως αποφασίσατε να εμπλουτίσετε το ρόστερ σας με νέους μουσικούς και συγκροτήματα;
Δε θα έλεγα πως ήταν στόχος μας να βγάλουμε τα δικά μας group. Ήταν περισσότερο η ανάγκη να το κάνουμε. Μετά από λίγο καιρό γνωρίσαμε την παρέα της Spinaloga Records. Νέα παιδιά, νέες ιδέες, δημιουργία γενικότερα. Είχαν ήδη κυκλοφορήσει την πρώτη τους συλλογή με τίτλο «In The Junkyard» και εφόσον και ο τρόπος σκέψης τους ήταν πολύ κοντά στον δικό μας, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Έτσι βγάλαμε μαζί τον πρώτο δίσκο των Semen Of The Sun. Μετά ακολούθησαν οι συλλογές In The Junkyard 2 & 3 και ο πρώτος δίσκος των The Dive.

Tρελαίνομαι όταν βλέπω έναν δίσκο μας να πωλείται €140, αλλά τελικά δε φταίει τόσο αυτός που τον πουλάει, όσο αυτός που τον αγοράζει.

Το 2007 η αναβίωση του βινυλίου ήταν ακόμα στα σπάργανα. Τώρα πως βλέπετε τα πράγματα; Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου έφερε τον κόσμο πίσω στο βινύλιο;
Αναβίωση του βινυλίου;!;! Πες χρήμα καλύτερα. Συλλέγω δίσκους 30 χρόνια, κάποιοι άλλοι ίσως και τα διπλάσια από μένα. Βινύλιο υπήρχε και θα υπάρχει. Απλά με την εξέλιξη της τεχνολογίας ο κόσμος κατάλαβε πως μπορούσε εύκολα για παράδειγμα να αντιγράψει ένα CD, να βγάλει μια φωτοτυπία το εξώφυλλο και… τσούπ! Έχεις το CD με €2 κόστος αντί για €20 που το έβρισκες στα καταστήματα. Οπότε η μουσική βιομηχανία έπρεπε να βρει κάποιον άλλο τρόπο να πουλάει, εκτός από τα downloads, το προϊόν της και κάπως έτσι επέστρεψαν στη λύση του βινυλίου.

TheLabposter

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τα συγκροτήματα στα οποία θα κόψετε ένα βινύλιο; Είναι καθαρά συναισθηματική και καλλιτεχνική επιλογή ή βάζετε και πιο επαγγελματικές παραμέτρους;
Κυκλοφορούμε ΜΟΝΟ μουσικές και μπάντες που γουστάρουμε.

Αλήθεια, πως νιώθεις όταν βλέπεις έναν δίσκο που έχετε κόψει και έχει εξαντληθεί να πωλείται διαδικτυακά (eBay, Discogs) 5 και 10 φορές πάνω;
Με απασχόλησε πολύ αυτό το θέμα καθώς παίζεται τρελό παιχνίδι με τις αγοραπωλησίες δίσκων στο internet. Είναι ένα είδος χρηματιστηρίου πια. Σίγουρα τρελαίνομαι όταν βλέπω έναν δίσκο μας να πωλείται €140, αλλά τελικά δε φταίει τόσο αυτός που τον πουλάει, όσο αυτός που τον αγοράζει.

Πέρα από την κυκλοφορία βινυλίων, υπάρχει και η Lab t-shirts. Μίλησέ μου σε παρακαλώ και για αυτή σας τη δραστηριότητα.
Αν δεν υπήρχε το Lab t-shirts ίσως να μην υπήρχε και η Lab Records. Είναι η βασική μας εργασία που μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε το hobby μας, ειδικά στο θέμα των «χαρτιών». Είναι η μάνα του λόχου!

Θα σας ενδιέφερε σαν εταιρία να εντάξετε στο δυναμικό σας μπάντες και από το εξωτερικό; Έχουν γίνει κινήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση;
Φυσικά και μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο! Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις και από μπάντες του εξωτερικού προς εμάς αλλά και από εμάς προς κάποιες. Ακόμα όμως δεν έχει «κάτσει» κάτι.

Αν είχατε την ευκαιρία να κυκλοφορήσετε σε βινύλιο 5 albums αγαπημένων σας συγκροτημάτων, ποια albums θα ήταν αυτά;
Εύκολη ερώτηση αλλά δύσκολη η απάντηση. Σίγουρα θα ήθελα να βγάλω τον ακυκλοφόρητο δίσκο (που δεν πρόλαβε καν να γραφτεί) που είχαν στα σκαριά οι Honeydive λίγο πριν διαλυθούν.

Πάνο φτάσαμε στο τέλος. Κλείσε τη συνέντευξη με δυο λόγια για το party που θα γίνει στο ΑΝ Club το Σάββατο 19 Μαρτίου.
Θα είναι ένα party για παλιούς και νέους φίλους με 4 γκρουπάρες στη σκηνή και ευχόμαστε να περάσουμε όλοι υπέροχα. Επίσης θα υπάρχουν -πέρα από τις παλιές- και 3 νέες καινούριες κυκλοφορίες από Coyote’s Arrow, Thee Holy Strangers και Nightstalker. Ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα Νικόλα.

LabRecordsinside2

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from CULTURE

Go to Top