ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IN FOCUS

Η λίστα του Billboard με τα 200 πιο επιτυχημένα albums όλων των εποχών!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Billboard παρουσίασε την λίστα με τα 200 πιο επιτυχημένα εμπορικά studio albums όλων των εποχών. Η λίστα βασίζεται στις εμφανίσεις που έκανε το κάθε album στο Billboard Hot 100 & 200 απο τις 4 Αυγούστου 1958, όταν και ξεκίνησαν οι μετρήσεις του chart,…

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Billboard παρουσίασε την λίστα με τα 200 πιο επιτυχημένα εμπορικά studio albums όλων των εποχών.

Η λίστα βασίζεται στις εμφανίσεις που έκανε το κάθε album στο Billboard Hot 100 & 200 απο τις 4 Αυγούστου 1958, όταν και ξεκίνησαν οι μετρήσεις του chart, εως και τις 10 Οκτώβρη της φετινής χρονιάς.

Στην κορυφή – όπως αναμενόνταν – βρίσκεται το «21» της Adele το οποίο βρέθηκε μπροστά απο τεράστια ονόματα του χώρου όπως ο Michael Jackson, ο Bruce Springsteen, η Lady Gaga καθώς και άλλα μεγάλα ονόματα της rock και pop σκηνής.

Κάθε album βαθμολογήθηκε απο τις εβδομάδες που παρέμεινε στο Hot100 ή το Billboard 200, καθώς και απο τις μέρες/εβδομάδες που βρέθηκε στην πρώτη θέση του chart. Το Billboard ενημέρωσε πως για τη βαθμολογία λήφθηκε υπόψη και η χρονολογία που κυκλοφόρησε ο δίσκος καθώς παλιότερα οι πωλήσεις ήταν σαφώς μεγαλύτερες και συνεπώς η επιτυχία κάποιων δίσκων ήταν – εμπορικά πάντα – μεγαλύτερη.

Σε ότι έχει να κάνει με τις rock συμμετοχές, ξεχωρίζουν αυτές του Bruce Springsteen, των Def Leppard, των Fleetwood Mac, ενώ υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις όπως για παράδειγμα η συμμετοχή των Daughtry.

Φυσικά, κλασικές αξίες παραμένουν συγκροτήματα όπως οι Metallica, Guns N Roses, The Beatles, Pink Floyd, Nirvana, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Whitesnake.

Απο την άλλη, αίσθηση προκαλεί η απουσία κορυφαίων rock/hard rock και heavy metal σχημάτων όπως οι Iron Maiden, οι Black Sabbath, οι Deep Purple, ακόμα και αυτή των Rolling Stones αλλά και του Bob Dylan (!) κάνοντας τη λίστα να φαντάζει μάλλον… φτωχή.

Για να ρίξετε μια ματιά στα albums με τη μεγαλύτερη επιτυχία των Billboard charts πατήστε εδώ.

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Latest from IN FOCUS

Go to Top