ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

IAH – IAH

Με επιρροές που ξεκινάνε από το desert rock και φτάνουν ως το space και το post rock, οι IAH από την Αργεντινή κάνουν ντεμπούτο με έναν δίσκο που κέρδισε αμέσως την προσοχή μου. Θυμίζοντας άλλοτε τους Karma To Burn και άλλοτε τους Monkey3, με τα προοδευτικά στοιχεία να μπλέκονται ιδανικά…

Με επιρροές που ξεκινάνε από το desert rock και φτάνουν ως το space και το post rock, οι IAH από την Αργεντινή κάνουν ντεμπούτο με έναν δίσκο που κέρδισε αμέσως την προσοχή μου. Θυμίζοντας άλλοτε τους Karma To Burn και άλλοτε τους Monkey3, με τα προοδευτικά στοιχεία να μπλέκονται ιδανικά με τις heavy rock ρίζες, το «IAH» ακούγεται πολύ ευχάριστα και δε κουράζει σε κανένα σημείο του. το «Ouroboros» αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της μουσικής των Λατίνων, με τα κινηματογραφικά μέρη να δίνουν τη σειρά τους σε πιο ερημικά και fuzzy μουσικά τοπία, μοτίβο που συναντάται και στο υπόλοιπο album. Σε μια περίοδο που οι κυκλοφορίες στον instrumental psych/heavy rock χώρο ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, η έκπληξη γίνεται από τους IAH. Τους τσεκάρω και αναμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Συγκρότημα: IAH
Album: IAH
Label: Necio
Ημ. Κυκλοφορίας: 31/08/2017

 

Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top