Όταν μια μπάντα έχει πορεία 45 ετών στο μουσικό στερέωμα, λίγα πράγματα είναι αυτά που δεν έχει καταφέρει. Περιοδείες, πωλήσεις δίσκων, συνεργασίες και φυσικά άφθονα video clips. Νομίζετε…

…Αυτή μπορεί να είναι η πραγματικότητα για τους περισσότερους, όχι όμως για τους θρύλους του doom Pentagram, οι οποίοι μετά από σχεδόν μισό αιώνα ζωής, κυκλοφόρησαν τώρα το πρώτο τους video clip… όχι δεν κάνουμε πλάκα, το «Curious Volume» είναι το πρώτο επίσημο video clip των Αμερικανών.

Το ιστορικό clip γύρισε ο David Hall, γνωστός για τη δουλειά του σε σημαντικά ονόματα της rock και metal σκηνής όπως οι Melvins, Pig Destroyer, Philip H. Anselmo & The Illegals, Venom, Brutal Truth και άλλων, ο οποίος χρησιμοποίησε υλικό της μπάντας από την πρόσφατη περιοδεία της τον περασμένο Μάρτη και Απρίλη.

Φανταζόμαστε πως θα ήταν σχεδόν αδύνατο να πείσεις ανθρώπους σαν τον frontman του συγκροτήματος Bobby Liebling να ποζάρει και να φερθεί σαν ηθοποιός για τις ανάγκες ενός clip για πρώτη φορά στη ζωή του.

Μιλώντας για αυτό το πρώτο clip της μπάντας, ο Liebling τόνισε: «Θέλαμε το πρώτο μας video να συνδέει το παρελθόν με το παρόν του συγκροτήματος. Το κομμάτι μπορεί να ερμηνευτεί ως ένα προσωπικό αλλά και συλλογικό ταξίδι. Είναι ένα ταξίδι για το μυαλό και το σώμα. Μπορείτε να το νιώσετε από τα visuals που χρησιμοποιούνται σε αυτό. Μας αρέσουν πολύ αυτές οι ψυχεδελικές εικόνες που υπάρχουν οι οποίες συνδυάζονται ιδανικά με το ωμό rock του τραγουδιού. Ελπίζουμε να το απολαύσετε».

Το «Curious Volume» βρίσκεται στο ομότιτλο τελευταίο studio album των Pentagram που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2015 από την Peaceville.

Οι Pentagram θα εμφανιστούν στη χώρα μας στα πλαίσια του πρώτου Desertfest Athens στις 7 και 8 του ερχόμενου Οκτώβρη.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΟΛΙΚΑΣ
Κολλημένος με τις λεπτομέρειες, οι οποίες πιστεύει πως κάνουν τη διαφορά, ο Νικόλας ξεκίνησε το 2009 με το rockyourlife.gr να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τις αγαπημένες του μουσικές, προσπαθώντας να πείσει ότι το rock είναι καλύτερο στις πιο απλές μορφές του.