Ήταν ο Donald Trump πίσω από την αποτυχημένη προσπάθεια του Jon Bon Jovi να αγοράσει τους Buffalo Bills το 2014;

R NEWS TEAM
Posted on Νοέμβριος 17, 2017, 8:30 πμ
29 secs

Αυτό λένε τώρα, τρία χρόνια μετά, διάφοροι εμπλεκόμενοι για τον ανταγωνισμό του δισεκατομμυριούχου και νυν Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών με τον διάσημο καλλιτέχνη που ήθελε να αγοράσει την ομάδα του NFL. Η βασική πολιτική του Trump ήταν η δημιουργία μιας ομάδας οπαδών που ονομάστηκε “12th Thunder Man” που προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα στο Μπάφαλο εκμεταλλευόμενη διάφορες εικασίες που ήθελαν τον Bon Jovi να σχεδιάζει τη μετακίνηση του συγκεκριμένου franchise στον Καναδά.

Μεταξύ των “κατορθωμάτων” της συγκεκριμένης ομάδας την άνοιξη του 2014 ήταν η συλλογή χιλιάδων υπογραφών και η διανομή αφισών με την επιγραφή “Bon Jovi Free Zone» που ζητούσαν μποϊκοτάρισμα της μουσικής του σε μπαρ, καταστήματα και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Όλα αυτά έλαβαν ευρεία κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου και του Associated Press.

Μακάρι να είχα πει στους ανθρώπους την αλήθεια, τότε”, δήλωσε ο Charles Pellien, ένας από τους ηγέτες της ομάδας 12 Thunder Man. “Ήθελα να τους ξεγελάσω, Ο Donald Trump ήταν πίσω από αυτό! “

Ούτε ο Λευκός Οίκος ούτε ο περίγυρος του Trump ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με τις κατηγορίες, οι οποίες έγιναν για πρώτη φορά σε ραδιοφωνική εκπομπή το Μάρτιο και αναφέρθηκαν τον περασμένο μήνα από το περιοδικό GQ.

Σύμφωνα με τον Michael Caputo, σύμβουλο δημοσίων σχέσεων στο Buffalo, ο οποίος αργότερα εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία του Trump, ο ίδιος ο Trump σκέφτηκε την ιδέα για την σύσταση της ομάδας σε μια συνάντηση στον “Πύργο” στις αρχές του 2014 ως έναν τρόπο για να αξιοποιήσει την αγωνία των οπαδών για την πιθανή μεταφορά της ομάδας στον Καναδά.

Ο Κύριος Trump ήταν πεπεισμένος ότι η κοινότητα δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει μια τέτοια κίνηση», δήλωσε ο Caputo στο Associated Press. «Έτσι, μ’ έστειλε να προσπαθήσω να οργανώσω κάτι με τους ντόπιους οπαδούς”.

Μόλις επέστρεψε στο Μπάφαλο, ο Caputo στρατολόγησε τον Pellien, έναν οδηγό φορτηγού ο οποίος ζει κοντά στο γήπεδο των Bills στο Orchard Park και μερικούς άλλους για να σχηματίσουν την εθελοντική ομάδα, η οποία γρήγορα συγκέντρωσε μια βάση δεδομένων από διευθύνσεις email 15.000 οπαδών.

Το γεγονός ότι ο Bon Jovi σκόπευε να μετακινήσει την ομάδα στον Καναδά τροφοδοτήθηκε από το γεγονός ότι ανάμεσα στους συνεργάτες του συμπεριλαμβανόταν διάφοροι Καναδοί όπως ο Larry Tanenbaum, πρόεδρος του Sports and Entertainment και η οικογένεια Rogers, η οποία ελέγχει την Rogers Communications στο Τορόντο.

Ο Trump ήθελε να είναι το αγαπημένο παιδί της πατρίδα γιατί θα κρατούσε τους λογαριασμούς στο Μπάφαλο«, δήλωσε ο Caputo. “Πρόθεση του ήταν πάντα να έρθει εδώ πάνω σε ένα άσπρο άλογο και να σώσει την ομάδα”.

Ο Bon Jovi, του οποίου οι αντιπρόσωποι αρνήθηκαν να σχολιάσουν την ιστορία, αντέδρασαν σ’ εκείνη την εκστρατεία του 2014 με μια επιστολή στην εφημερίδα The Buffalo News, σύμφωνα με την οποία ο στόχος του ομίλου ιδιοκτησίας ήταν «να παραμείνει η ομάδα στο Μπάφαλο». Η επιστολή ήρθε λίγο αργότερα αφού το AP ανέφερε ότι η ομάδα ιδιοκτησίας του τραγουδιστή πραγματοποίησε μελέτη για την κατασκευή ενός σταδίου στο Τορόντο.

Όσο για τα συναισθήματα του ίδιου του Pellien για τον Bon Jovi σήμερα, «Μερικοί άνθρωποι συγχωρούν και ξεχνούν ενώ κάποιοι άλλοι άνθρωποι όχι. Εγώ είμαι ένας από αυτούς”.

Με πληροφορίες από το Billboard

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST