Όντας μεγάλος φαν της διαστημικής όπερας του George Lucas,φυσικά και δεν θα μπορούσα να μην αφιερώσω ένα πιάτο στο αγαπημένο μου Star Wars!

Η νέα spin off ταινία Rogue One προβάλλεται ήδη στις αίθουσες κι εγώ έφτιαξα ένα Hot Dog σε ψωμί burger, μια μυστική συνταγή του Tattoine και πολύ αγαπημένη του διαβόητου εγκληματία Jabba the Hutt! May the Forks be with you!

Υλικά

  • 2 ψωμάκια για burger με σουσάμι (μεγάλου μεγέθους)
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 πιπεριές καυτερές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. σάλτσα bbq
  • 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την σαλάτα coleslaw

  • Λάχανο λευκό και κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. worchestershire sauce
  • αλάτι-πιπέρι

starwarsburgerin

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε πρώτα τη σαλάτα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.Μετά ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα dijon,βελτιώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και φυλάμε στο ψυγείο.
  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες και ζεσταίνουμε ένα τηγάνι.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το λουκάνικο για 3-4 λεπτά.Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες και σωτάρουμε για άλλα 3’.
  • Ανακατεύοντας ζωηρά προσθέτουμε την σάλτσα bbq και το θυμάρι μέχρι να την τραβήξουν τα λουκάνικα.Αν είναι πολύ σφιχτή αραιώνουμε με λίγο νερό.
  • Ψήνουμε τα ψωμάκια από την μέσα μεριά σε γκρίλ ή τοστιέρα να φρυγανιστούν.Αλείφουμε το κάτω ψωμάκι με την σάλτσα μουστάρδας,μετά βάζουμε τα λουκάνικα και στο τέλος από πάνω βάζουμε την σαλάτα και κλείνουμε με το άλλο ψωμάκι.
  • Σερβίρω με τηγανιτές πατάτες (κατά προτίμηση από τον Tattoine) κομμένες σε sticks με χοντρό αλάτι,πάπρικα & ρίγανη και παγωμένη μπύρα.

 

Ο Κωβαίος Κωνσταντίνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1981 κι από μικρός έδειξε μια προτίμηση στην μαγειρική τέχνη και τον rock/heavy ήχο (κάτι που ισχύει ακόμα). Σπούδασε μαγειρική στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου και εργάζεται στον χώρο της εστίασης από το 1999. Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως το Holiday Inn (νυν Crowne plaza),το Jackson Hall και τον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου και είχε πολυετή παρουσία. Εδώ και 3 χρόνια είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και παράλληλα συνταγογραφεί για το site της ΕΡΤ. Δηλώνει λάτρης του καλού φαγητού,της μπύρας και του οίνου και προσπαθεί να βρεί την χρυσή τομή μεταξύ της μουσικής και της γαστρονομίας.