ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Jason Becker – Triumphant Hearts

Δεν χωρά αμφιβολία πως η νέα απρόσμενη δουλειά του Jason Becker είναι ένα από τα μουσικά γεγονότα της χρονιάς που φεύγει. Και αυτό όχι επειδή ο σπουδαίος κιθαρίστας έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον εαυτό του στην μάχη που δίνει για την ζωή του, αλλά ούτε και από την πληθώρα των…

Δεν χωρά αμφιβολία πως η νέα απρόσμενη δουλειά του Jason Becker είναι ένα από τα μουσικά γεγονότα της χρονιάς που φεύγει. Και αυτό όχι επειδή ο σπουδαίος κιθαρίστας έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον εαυτό του στην μάχη που δίνει για την ζωή του, αλλά ούτε και από την πληθώρα των καλεσμένων, αλλά από την ποιότητα που βγάζει το «Triumphant Hearts». Αν αναλογιστεί κανείς ότι η σύνθεση του album έγινε με την κίνηση των βλεφάρων, όλα εδώ γίνονται ακόμα πιο θαυμαστά. Την υλοποίηση του μουσικού οράματος του Becker ανέλαβαν σπουδαίοι κιθαρίστες όπως ο Steve Vai, ο Joe Satriani, ο Guthrie Gowan, ο Paul Gilbert, ο Richie Kotzen και ο Gus G. Αυτό όμως που ξαφνιάζει είναι η ποικιλία και το επίπεδο των συνθέσεων. Το neo-classical στυλ δένει με το swing, το rock και το blues, κάνοντας την ακρόαση μια εμπειρία ζωής. Όσο για τον Becker; Αποτελεί παράδειγμα ανθρώπινης θέλησης, μουσικής ευφυΐας και αγάπης για τη ζωή. Τα έσοδα του δίσκου θα διατεθούν στον μουσικό που ζει καθηλωμένος εδώ και χρόνια. Αν αγαπάτε την καλή μουσική, αγοράστε το «Triumphant Hearts».

Καλλιτέχνης: Jason Becker
Album: Triumphant Hearts
Label: Mascot Label Group
Ημ. Κυκλοφορίας: 07/12/2018

Γεννημένος τo 1968, ο Στέλιος Μπασμπαγιάννης, διαφωνεί με όλους. Όσους έχουν άποψη ,που δεν είναι η δική του και όσους δεν έχουν, γιατί δεν ασπάζονται τη δική του. Ασχολείται εδώ και χρόνια με την τέχνη της προώθησης θεραπευτικών ουσιών. Παράλληλα ασχολείται με την ευγενή τέχνη της μουσικής, ως συντάκτης σε διάφορα μέσα από το 1986. Το βιβλίο είναι η άλλη του μεγάλη αγάπη, που του επιτρέπει το ταξίδι ακόμη και ελλείψει χρημάτων. Πολιτικά ακραίος αντιπαθεί τη διαφθορά της αστικής δημοκρατίας, τον λαϊκισμό των Ελλήνων και τον υποκριτικό χαρακτήρα τους. Αν ήταν ζώο (κάποιοι λένε ότι είναι ) θα ήταν λύκος.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top