ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

Karen O & Danger Mouse – Lux Prima

Ήμουν σίγουρη ότι όταν η τραγουδίστρια των Yeah Yeah Yeahs και ο διάσημος παραγωγός αποφάσιζαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα θα ήταν εξαιρετικό. Έχοντας και οι δύο πολύ υψηλό αισθητικό κριτήριο, το αποτέλεσμα του «Lux Prima» δεν θα μπορούσε να μην αγγίζει το τέλειο. Και έτσι είναι. Εδώ…

Ήμουν σίγουρη ότι όταν η τραγουδίστρια των Yeah Yeah Yeahs και ο διάσημος παραγωγός αποφάσιζαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, το αποτέλεσμα θα ήταν εξαιρετικό. Έχοντας και οι δύο πολύ υψηλό αισθητικό κριτήριο, το αποτέλεσμα του «Lux Prima» δεν θα μπορούσε να μην αγγίζει το τέλειο. Και έτσι είναι. Εδώ έχουμε να κάνουμε με 9 μαγικές συνθέσεις που δεν μπαίνουν σε καλούπια και πηδούν από το funk στο rock, από την disco των 70s στην pop των 90s και, και όλο αυτό δοσμένο με έναν κινηματογραφικό τρόπο που σε κάνει να μην χορταίνεις. Τα «Ministry», «Turn The Light» και «Woman» αναδεικνύουν στον απόλυτο βαθμό την ερμηνευτική ικανότητα της Karen O, με τον Danger Mouse να ετοιμάζει αρκετές μικρές εκπλήξεις για τον ακροατή. Τέτοιες είναι οι hip hop αναφορές στο τέλος του «Lux Prima», οι funk/psych καταβολές του «Leopard’s Tongue» αλλά και ο πομπώδης και πειστικός ρυθμός σε κιθάρες και drums στο «Woman». Έξω από όρια και προτιμήσεις, το «Lux Prima» είναι από τα πιο φιλόδοξα albums που θα ακούσεις φέτος. Μην το προσπεράσεις.

Καλλιτέχνες: Karen O & Danger Mouse
Album: Lux Prima
Label: BMG
Ημ. Κυκλοφορίας: 15/03/2019

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Μένει στην Αθήνα τα τελευταία 14 χρόνια. Αγαπάει τα ξωτικά όλων των φυλών, τον Batman, τον Tarantino, τους Pink Floyd και τον Nick Cave. Στο Game of Thrones είναι με τους Stark και σίγουρα δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το θάνατο του Nedd Stark στον πρώτο κύκλο. Θα ήθελε να μένει στην άκρη μιας λίμνης σε ένα πέτρινο σπίτι στη Σκωτία.

Latest from ΔΙΣΚΟΚΡΙΤΙΚΕΣ

The Specials – Encore

Από την επίσημη επανασύνδεση τους το 2008, η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία…

The Drums – Brutalism

Ο Jonathan Pierce έχει πάρει πάνω του ήδη από το «Abysmal Thoughts»…

Go to Top