Κατέπεσαν οι κατηγορίες για βιασμό εναντίον των Πολωνών death metallers Decapitated

R NEWS TEAM
Posted on Ιανουάριος 08, 2018, 8:16 πμ
9 secs

Λίγες μέρες προτού ξεκινήσει η δίκη των τεσσάρων μελών των Πολωνών death metallers Decapitated, οι κατηγορίες αποσύρθηκαν και το συγκρότημα είναι ελεύθερο πλέον να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Οι Michal Lysejko, Waclaw Kietlyka, Rafal Piotrowski και Hubert Wiecek, κατηγορήθηκαν για απαγωγή και βιασμό μιας νεαρής fan του συγκροτήματος τον περασμένο Αύγουστο, με αποτέλεσμα όλο το περασμένο διάστημα να βρίσκονταν υπό κράτηση.

Η δίκη των Decapitated ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 16 Ιανουαρίου, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε πως η κατάσταση του θύματος αλλά και τα όσα είπαν δεκάδες μάρτυρες, ουσιαστικά αθωώνουν το συγκρότημα, κάτι που μένει να αποδειχθεί και σε δεύτερο βαθμό.

Από την αρχή του συμβάντος, οι δικηγόροι των Decapitated επέμεναν πως τα πραγματικά περιστατικά δικαιώνουν απόλυτα τα μέλη του group και πως δεν υπήρχε κανένα περιστατικό κακοποίησης ή βιασμού.

Ο δικηγόρος του Rafal Piotrowski, σε δηλώσεις του σε εφημερίδα τόνισε: «Μια πιο προσεκτική ματιά και έρευνα στα πραγματικά περιστατικά δικαιώνουν απόλυτα τον πελάτη μου. Υπήρχαν πολλοί μάρτυρες εκείνο το βράδυ στη συναυλία και είδαν το τι συνέβη».

Και πρόσθεσε: «Δε κατηγορούμε τις αρχές που κινήθηκαν τόσο αργά, άλλωστε παίρνει χρόνο για να διαλευκάνεις μια τέτοια υπόθεση».

Οι Decapitated είναι πλέον ελεύθεροι να επιστρέψουν στην Πολωνία μετά από την πολύμηνη κράτησή τους στις Η.Π.Α.

R NEWS TEAM
ROCK YOUR LIFE NEWS TEAM - THE ROCK DAILY POST