ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Kerry King (Slayer): «Οι Metallica και οι Iron Maiden ζούν με τις επιτυχίες του χτες»

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο RVAMag, ο κιθαρίστας των Slayer Kerry King αναφέρθηκε στο πως είναι σήμερα η σκηνή του hard rock/heavy metal, στο πως μια μπάντα σαν τους Slayer μπορεί να επιβιώσει, ενώ μίλησε τόσο για τους Metallica όσο και για τους Iron Maiden! Αρχικά, ο King είπε…

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο RVAMag, ο κιθαρίστας των Slayer Kerry King αναφέρθηκε στο πως είναι σήμερα η σκηνή του hard rock/heavy metal, στο πως μια μπάντα σαν τους Slayer μπορεί να επιβιώσει, ενώ μίλησε τόσο για τους Metallica όσο και για τους Iron Maiden!

Αρχικά, ο King είπε πως οι Slayer είχαν σκεφτεί το ενδεχόμενο να μην κυκλοφορήσουν ξανά κάποιο νέο full-length album: «Σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτό που κάνουν και οι Down και πριν απο κάθε περιοδεία να κυκλοφορούμε ένα EP με 4 κομμάτια, αλλά γρήγορα αποφασίσαμε πως οι Slayer είναι μπάντα που πρέπει να κάνει albums».

Ο Kerry King είπε πως οι παλιές μπάντες είναι λογικό να στέκονται στις επιτυχίες του παρελθόντος, με τους Slayer πάντως να προσπαθούν να πάνε μπροστά και να δουν το μέλλον: «Όλες οι παλιές μπάντες στέκονται στο παρελθόν τους. Χωρίς να θέλω να γίνομαι επικριτικός, οι Metallica περιοδεύουν με βάση το «Black Album», ένας δίσκος που σε πολλούς δεν αρέσει. Σε εμένα άρεσε. Μπορεί να μην είναι σαν το «Master Of Puppets» αλλά είναι όσο heavy χρειάζεται».

Ο King πρόσθεσε: «Σε σχέση με το «St Anger» το «Death Magnetic» ήταν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω η μπάντα να συνεχίσει έτσι».

Ο κιθαρίστας των Slayer μίλησε και για τους Iron Maiden: «Οι Maiden κατά τη γνώμη μου ζουν με την επιτυχία των 3 πρώτων τους δίσκων. Φυσικά και έχουν γράψει καλά κομμάτια απο τότε αλλά δεν έχουν γράψει σπουδαίους δίσκους».

Για τους Slayer ο King είπε: «Μου αρέσει να σκέφτομαι πως έχουμε γράψει καλούς δίσκους και ο κόσμος να θέλει μεν να ακούσει τα «Raining Blood» και «Angel Of Death» αλλά να περιμένει να ακούσει και τα «Disciple» και «Implode» με το ίδιο πάθος».

Ο βετεράνος κιθαρίστας αντιμετωπίζει το πρόβλημα και την κρίση στη rock/metal κοινότητα στις χαμηλές πωλήσεις δίσκων καθώς και στις παράλογες απαιτήσεις των δισκογραφικών εταιριών.

«Θεωρώ πως η δημοτικότητα μιας μπάντας φαίνεται στις συναυλίες. Εκεί είναι το βαρόμετρο για κάθε συγκρότημα και εκεί φαίνεται η δύναμη και η απήχηση, ανεξαρτήτως πωλήσεων».

Το τελευταίο studio album των Slayer, «Repentless», έκανε ντεμπούτο στην 4η θέση των Billboard charts με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 50,000 κόπιες την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Latest from ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Go to Top